2011 yılında 642 sayılı KHK ile KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan; Niğde, Aksaray, Karaman, Konya, 2016 yılında Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat İllerinin de katılımıyla oluşan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan KÖSİP (küçük ölçekli sulama işleri projeleri) 2019 yılı ödenekleri açıklandı.

Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin konu ile ilgili yaptıkları açıklamada; “İlimize küçük ölçekli sulama projeleri için 2011-2018 yılları arasında gerçekleştirilen toplam 117 proje ve 123 milyon 79 Bin TL ödenek ile 13 bin 70 hektar alan modern sulamaya açılmıştır. Uygulanan projeler sonucunda ilimizde ürün çeşitliliği artmış, çiftçimizin 2011 yılından önceki geliri bugün itibariyle 4 kat artmıştır. Son 5 milyon 900 bin TL ödenekle birlikte ilimize KOP idaresinden 2011 yılından günümüze kadar 128 milyon 979 bin TL ödenek aktarılmış olacaktır. Aktarılan bu ödeneklerle İlimizde sulamada etkinliğin ve üretim verimliliğinin artırılması amacıyla mevcut sulama sistemlerinin rehabilite edilmesi ve Basınçlı Sulama Sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) başarıyla yürütülmüştür.

KOP Bölge Kalkınma İdaresince yürütülen KÖSİP’ in (Küçük Ölçekli Sulama İşleri Projeleri) uygulandığı ilimizde sulama problemleri büyük ölçüde çözülmüştür. Böylece yöre halkının getirisi yüksek olan ürünlerin ekim/dikimine yönlendirilmesi sağlanmıştır. Bu sayede tarımsal üretim ile gelir seviyesi önemli ölçüde artmıştır.  Niğde Milletvekilleri olarak bizler de ayrılan ödeneklerin bir kuruşunu heba etmeden üreticimizin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olacağız"  Bize bu coğrafyayı hediye eden tüm şehitlerimize vefa ve Bizden sonraki nesillere daha iyi bir vatan toprağı miras bırakma borcumuz var.  Bizim tek hedefimiz, bu topraklar üzerindeki her karışı değerlendirmek bir damla suyumuzu boşa akıtmayarak, üretimi artırmak ve halkımızın refah düzeyini yükseltmek olacaktır diyerek sözlerini tamamladılar.


 
Editör: TE Bilişim