Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Onuncu Kalkınma Planının “Nitelikli İnsan; Güçlü Toplum” hedefi doğrultusunda KOP Eylem Planı’nın ana eksenlerinden birisi olarak belirlenen “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” kapsamındaki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

 

KOP İdaresi tarafından hazırlanan “Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de eşzamanlı olarak uygulamaya başlandı. Beş hafta sürmesi planlanan eğitim programı kapsamında KOP Bölgesi’ndeki belediyelerden seçilen 136 personele proje yazma, proje yönetme ve uygulama becerisi, yerel yönetimler mevzuatı ve kişisel gelişim eğitimleri verilecek.

 

“Kalkınma, yerelden başlar”

Projenin Konya etabının açılış toplantısında bir konuşma yapan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, kalkınmanın yerelden genele uzan bir süreç olduğunu belirterek, topyekün kalkınma için yerel yönetimler başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren tüm kurumlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.

 

KOP İdaresi Başkanı Bostancı, kalkınmadaki sürekliliğin ancak iyi yetişmiş bir beşeri sermaye ile sağlanabileceğini belirterek şunları söyledi: “ Bu anlayışla, KOP Eylem Planı’nın eksenlerinden bir tanesi Kurumsal ve Beşeri Kapasitenin Geliştirilmesi olarak belirlendi. Bu eksen kapsamında KOP Eylem Planı döneminde özellikle yerel yönetimler başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren üniversiteler, kamu kurum kuruluşlarının taşra teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal ve beşeri kapasitesinin geliştirilmesi için geniş çaplı eğitim çalışmalarımız olacak.” diye konuştu.

 

“KOP Bölgesi fonlardan daha etkin faydalanabilir”

Proje hazırlanırken KOP illerinin tamamında yerel yönetim temsilcileri ile toplantılar düzenlediklerini kaydeden Bostancı, toplantılarda kendilerine aktarılan sorunların başında yerel yönetimlerin geliştirdikleri projelere fon üretmekte yaşadıkları sıkıntıların geldiğini belirterek şunları ifade etti:

 

“Türkiye’de artık birçok bakanlığımız bizzat kendisi veya uhdesindeki teşkilatları ile projelere destek sunuyor. Ayrıca uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen çok sayıda hibe ve destek programları mevcut. Ancak yaptığımız toplantılarda yöneticilerimiz ya programların kendilerine yeterince duyurulmadığından, ya da yaptıkları başvuruların çoğunun usul açısından elendiğini ifade ederek, Bölgemizin bu kaynaklardan etkin bir şekilde faydalanabilmesi için özellikle ilçe belediyelerimizde görev yapmakta olan personelin proje hazırlama ve destek programlarına başvuru süreçlerine yönelik eğitimler ile desteklenmesi ihtiyacını dile getirdiler. Mevzuat konusundaki eğitim talepleri de dikkate alınarak ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’ne son halini verdik. 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek olan proje yazma, proje yönetme ve uygulama becerisi, yerel yönetimler mevzuatı ve kişisel gelişim başlıklarında toplam 144 saat sürecek olan eğitimlere 136 belediye personeli katılacak.”

 

Bostancı; proje eğitimlerinin Bölge belediyelerinin, ulusal ve uluslararası kaynaklardan daha etkin bir şekilde faydalanabilmelerine vesile olmasını, mevzuat ve kişisel gelişim eğitimlerinin ise Belediyelerimizin kurumsal kapasitelerine önemli katkılar sağlamasını temenni ettiklerini belirterek, farklı belediyelerden katılımcıların bir arada olacakları bu eğitimler neticesinde belediyelerimiz arasında işbirliğinin ve birlikte hareket etme bilincinin artırılmasının ve ortak projelerin geliştirilebileceği bir zemin oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından Ulusal Ajans eğitmenleri tarafından katılımcılara ilk olarak proje yazma becerisi eğitimi verilmeye başlandı.

http://www.borhaber.net/ekonomi/kop-idaresinden-belediyelere-proje-egitimi-h17935.html

Posted by Bor Haber on 19 Eylül 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim