Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın görev sahası, Bakanlar Kurulu kararı ile genişletildi. Nevşehir ve Yozgat KOP Bölgesinin yeni illeri oldu.

Haber: Burcu ÇOPUR - özel

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan bölge illerinin kalkınmasına hız vermek amacıyla 2011 yılında 642 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan KOP İdaresi’nin, 6 Haziran 2016 tarihli ve 2016/8870 sayılı kararnameye ilişkin ekli Bakanlar Kurulu Kararı ile uhdesindeki illere Nevşehir ve Yozgat eklendi.
 
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameye göre Aksaray, Karaman, Konya, Niğde’den oluşan KOP BKİ görev alanına bundan sonra Nevşehir ve Yozgat’ta ilave edilerek il sayısı altıya ulaştı.

Bu karar Nevşehir ve Yozgat'da sevinç ile karşılaşırken yerel sivil toplum kuruluşları bölgelerinin milletvekillerine çabalarından dolayı  teşekkürlerini ileten açıklamalar yaptılar. 

NİĞDE'YE DÜŞEN PASTA DAHA DA KÜÇÜLDÜ

KOP Bölge Kalkınma İdaresi görev alanında bulunan diğer iller içinde en az yatırım ve desteği gören Niğde, yeni katılan iller ile birlikte aldığı ödenek ve desteklerin daha da düşeceği belirtiliyor. 


İLGİLİ HABER İÇİN MANŞETE TIKLAYIN



 
Editör: TE Bilişim