Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KOP İdaresi Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü Hayvancılık Desteklemeleri konusunda çalıştay düzenledi.

Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya;  İl Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Müdür Yardımcısı H.Yusuf PARLAK, Şube ve İlçe Müdürleri ve teknik personeli, KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Mevlüt PINARKARA ve teknik personelleri, Niğde merkez ve  İlçe  Ziraat Odaları Başkanlıkları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Niğde, Bor ve Çamardı Süt Üreticileri Birlikleri, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri ile yetiştiriciler katıldı.

 İl Müdürü Murat TÜRKMEN; Niğde ilimiz gerek büyükbaş ve gerekse küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bakımından ülkemizde iddialı ve bölgemizde liderliğe doğru ilerliyor. İlimizde  142 bin Büyükbaş yetiştirilmekte ve yılda yaklaşık 400 bin ton süt üretilmekte ve yine ilimizde  yaklaşık 600 bin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve KOP İdaresinin desteklemeleri  ile ilimizde hayvancılık gelişiyor. İlimiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor. Bu desteklerin çeşit bazında arıcılık, kanatlı ve balıkçılık sektörlerinide kapsaması ve miktar olarak artmasının önemli ve gerekli olduğunu vurgulayarak bunun artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Mevlüt PINARKARA hayvancılık desteklemeleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra İl Müdürlüğümüz KOP Destekleri sorumlusu Şevket ERYİĞİT tarafından İlimizde şimdiye kadar verilen desteklerle yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Buna göre; KOP destekleri ile İlimizde 111 üreticimize 611 koç için 709.565 TL hibe ödenmiştir.  Ahır ve ağıl yapımı için de şimdiye kadar 48 başvuru olmuş ve işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlanıp yatırımlar gerçekleştiğinde 6.277.000 TL hibe sağlanacaktır.  

Sunumlardan sonra katılımcılardan yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile farklı konularla ilgili destekleme talepleri alındı. Bu talep ve önerilerin daha sonra derlenerek hem KOP İdaresine hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığa sunulmak üzere rapor haline getirileceği ifade edildi.

 

Editör: TE Bilişim