Kalkınma Bakanlığı KOP İdaresi Başkanlığı son bir yılda 200’e yakın genci Avrupa’nın farklı şehirlerine gönderdi.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinin hızlı bir şekilde kalkınması için çalışmalarını yürüten KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı beşeri sermayenin güçlendirilmesi için başlattığı KOP Gençlik çalışmaları kapsamında gençlere yeni fırsatlar sunuyor.


Gençlerin toplumsal yaşama daha etkin katılmaları ve proje kavramı konusunda bilinçlenmeleri için KOP Bölgesi’nde gençlik çalışmaları başlattıklarını ifade eden KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AB Projeleri kapsamında son bir yılda 200’e yakın genci Avrupa’ya gönderdiklerini söyledi.


“KOP GENÇLERİ ÖNEMSİYOR”

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu; gençliği önemsediklerini söyleyerek bilinçli kalkınmanın eğitimli ve aktif gençlerle olacağını vurguladı. Özellikle üniversitelerde okuyan gençliğin eğitimine büyük önem verdiklerinin belirten Başkan Babaoğlu şunları söyledi:

“Kalkınmanın en önemli adımının bilinçli ve kalkınma sürecinin içerisinde aktif olarak yer alan gençler olduğunu biliyoruz. Özellikle üniversite okuyan gençlerimizin üniversiteyi bir araç olarak görerek kendi gelişimleri ve hedefleri için çalışmalar yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Gençliğe verdiğiniz önem sizin hem güçlenmenizi hem de hızlı yol kat etmenizi sağlıyor. Bunun farkında olduğumuzdan KOP İdaresi bünyesinde 'KOP Gençlik' çalışmalarını başlattık. Sosyal medya aracılığıyla 10 binin üzerinde genci buluşturan büyük bir bölgesel ağ oluşturduk. Bu kapsamda çalışma arkadaşlarımız üniversitelere gidiyor, bilgilendirmeler yapıyor ve ülkemizin nasıl bir fırsatlar ülkesi olduğunu anlatıyorlar. Programların tanıtımı için Konya Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi'nde birçok konferans, bilgilendirme toplantısı düzenleyerek gençlerin fikirlerini olgunlaştırmalarına yönelik destekler veriyoruz. Ayrıca ilçelerimizdeki gençlere de ulaşmak üzere program oluşturma çalışmamız devam ediyor. Sadece il merkezleri değil KOP ilçelerindeki gençlerin de gelişimi için programlara onları da dahil ediyoruz' dedi.


“GENÇ BEYİNLER BÖLGE DIŞINA GİTMESİN”

Gençlerin yaşamak için bölgeden başka bir yere gitmeyecekleri bir KOP Bölgesi için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Babaoğlu, “KOP İdaresi olarak Bölgemizin Türkiye’nin Yeni Marmara’sı olabileceğini savunuyoruz. Gençlerin yaşamak için bu bölgeden başka yerlere gitmeyi düşünmeyecekleri bir bölge oluşturmayı hayal ediyoruz. Bunun için bizim gençlere sunabileceğimiz şeyler olmalı düşüncesiyle Kalkınma Bakanlığımız koordinasyonunda hazırladığımız KOP Eylem Planı'yla bütüncül bir şekilde tüm sektörleri içine alan bir atak, bir kalkınma hamlesi başlatıyoruz. Bu hayalin gerçekleşmesi için bölgedeki il merkezleri ve ilçelerimizden gençlerin bu sürece entegre edilmesi, nitelikli bireyler olarak yetişmeleri, iş gücü piyasasına inovatif yaklaşımlarla yenilikle katan bir bakış açısına sahip olmalarının oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Başkan Babaoğlu, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ile bir araya gelen sekiz üniversitede belirli periyotlarla düzenlenen toplantılarla gençlerin görüşlerinin alındığını belirterek, önümüzdeki günlerde KOP ilçelerinden de seçilecek gençlik gruplarını İtalya, Litvanya, Polonya ve Romanya gibi birçok ülkeye birer haftalığına göndereceklerini de sözlerine ekledi.  


Editör: TE Bilişim