Kalkınma Bakanlığı KOP Eylem Planı 30 Nisan Perşembe günü Niğde’de açıklanacak.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Bostancı “Kalkınma Bakanlığımız koordinesinde hazırlanan KOP Eylem Planı, 30 Nisan’da Niğde’de açıklanacak” dedi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve temel önceliği; Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini içine alan KOP Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların refah düzeyini yükseltmek olan KOP Eylem Planı’nda son aşamaya gelindi.

KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, KOP Bölgesi’nde kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmek olan KOP Eylem Planı’nın, 30 Nisan’da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanacağını söyledi.

Selçuklu’dan Bu Yana İlk Resmi Plan

Başkan Vekili Bostancı, bölgede su kaynaklarının etkin kullanımı ile tarımsal ve kırsal kalkınmaya öncelik verecek olan KOP Eylem Planında; turizm, sanayi, ticaret, ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık gibi alanlarda yeni yatırımlar yapılmasının öngörüldüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Bölgemiz için Selçuklular döneminden bu yana ilk resmi kalkınma planı olma özelliği taşıyan KOP Eylem Planı’nı 30 Nisan Perşembe günü Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz saat 10.30’da açıklayacak. KOP illerini daha güçlü, daha müreffeh bir toplum yapısına ulaştırmayı ve beşeri sermayeyi güçlendirerek şehir ve kırsal yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan KOP Eylem Planı’nın bölgemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


Editör: TE Bilişim