Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, KOP destekli projeler ile ilimize 22 tarımsal tesis kazandırıldığını belirtti.


Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; İlimizin gerek coğrafi yapısı gerekse geniş meralara sahip olması nedeniyle koyun ve keçi yetiştiriciliği için oldukça elverişlidir. KOP desteği ile kırsal kesimde yetiştiricilik yapan insanlarımıza istihdam oluşturmak, yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişimi sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmıştır.

KOP Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi destekli yüzde 80 hibeli olarak, 502 Baş Sivas Ulaş TİGEM den ve 113 Baş da Niğde İlimizde ki Halk Elinde Koyun – Keçi Islah Projesi uygulanan işletmelerde ıslah edilen koçlardan olmak üzere 114 çiftçimize toplam 615 Baş Akkaraman Koçlar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından teslim edilmiştir.

İlimizde Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, ıslah edilmesi, koyunların kuzu, et, süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla koçlar dağıtılmıştır. Dağıtımı yapılan bu koçlar ile İlimizde yaklaşık 15.000 Baş koyunların ıslah edilmesi hedeflenmiş ve bu konuda çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca Konya Ovası Projesi (KOP) desteklemeleri ile Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 20 BB ahır yapımı, 1 Kanatlı Tesisi yapımı ve 1 Balıkçılık Tesisi yapımı olmak üzere toplam 22 Tarımsal Tesis için hibe sözleşmesi imzalanarak, yatırımların inşaatları başlamıştır.

Sonuç olarak KOP destekli projeler ile ilimize 22 tarımsal tesis kazandırılacak ve böylece İlin tarımsal hasılası artırılacaktır"denildi. 

 

Editör: TE Bilişim