Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Fahri Eker, 7 Nisan’dan bugüne kadar 200 farklı kişiye 4 milyon lira kredi verdiklerini ifade ederek, Türkiye’de en avantajlı krediyi veren kurum olduklarını ifade etti.

 Haber : Gökhan ÖZBEK - Erdal GÜÇER


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yoğun çalışmalarına devam ediyor. Kredi sistemi ve faiz indirimleri ile Türkiye’de en avantajlı krediyi esnaf için kullandırıyor.

Düzenlediği basın toplantısı ile çalışmaları hakkında bilgi veren Eker, 12 aylık krediler için kredi faiz oranlarını yüzde 6.5’dan yüzde 4’e indirdiklerini, uzun vadeli krediler için yüzde 7.8’den yüzde 5’e düşürdüklerini ifade ederek, bankaların istihbarat ücretlerini ise almadıklarını vurguladı.

 

Ödemelerde kredi takip oranına göre kredi limitlerini artıracakları ifade eden Eker, kredi üst limitinin 70 bin TL olduğunu ve eş rızası aranmadığını vurguladı.

 

Yeni araç alacak olan esnafa, fatura bedeli kadar kredi sağladıklarını da aktaran Fahri Eker, bu kredi için üst limitin 250 bin TL olduğunu vurguladı.

 

Esnafa 7 Nisan’dan bu yana verilen düşük faizli kredilerle likitide sıkıntısının ortadan kaldırdıklarını aktaran Eker, bugüne kadar 4 milyon lira kredi verdiklerini anlattı. Eker son söz olarak “Esnafımızı, sanatkarımızı ucuz kredilerden kullanma davet ediyoruz. Bizim amacımız, onları aracılara ve başka bir takım illegal para alışverişlerine muhtaç etmemektir” diyerek bitirdi.

Editör: TE Bilişim