MÜSİAD Niğde Temsilciliği, Konya Müsiad Yönetim Kurulu ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi’nde Mahmut Peşin’le görüşmeler yaptı.

 

MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili ve İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri Mevlüt Aydın, Tuncay Özkan ve Kazım Öztürk ile MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, yönetim kurulu üyeleri Şerafettin Ayduğan, Mücahit Umucu, İsmail Karanfil, Can Demiryel ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette önemli konularda fikir alışverişinde bulundular.

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Müsiad’ın Türkiye ve dünyanın birçok noktasındaki temsilcilikleriyle Anadolu sermayesini bir araya getirerek ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 20 yılın üzerinde bir tecrübeye sahip Konya Müsiad’la Niğde Müsiad’ın ortak hareket etmesi, Niğdemize çok büyük katkılar sağlayacaktır dedi.

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu; ‘’Konya Müsiad’ın kendini ispat etmiş büyük işadamlarından tutunda küçük ölçekte iş yapan işadamlarını bir çatı altında toplayarak, Konya ve ülke ekonomisine kazandırdıklar gerçekten taktire şayan’’ dedi.

 

Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde yönetim kurulu başkanı Mustafa Altunbaş’a vekalet eden Mahmut Peşin’le görüşme yapan Niğde ve Konya Müsiad yönetim kurulu üyeleri, Niğde Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlar, teşvikleri, il ekonomisine katkısı ve yapılan önemli çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

 

Ziyaretlerin ardından Niğde Müsiad üyeleri ile, Konya Müsiad yönetim kurulu, Müsiad binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Konya Müsiad çalışmaları hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunarak Niğde Müsiad’la işbirliği yapmaktan büyük onur duyacaklarını ifade ettiler.

 

MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili ve İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Korkmaz ziyaretlerle alakalı şu açıklamalarda bulundu; ‘’Niğde’de bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin Niğde Müsiad ve bizim için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çalışmalarımızda illerimizin önde gelen isimleri, kanaat önderleri, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve ekonomi aktörlerimizle ortak hareket etmeye ve gayret gösteriyoruz. Çünkü önce şehir olarak birlikteliği sağlamak zorundasınız. Sizlerin de şehrinizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve şehrin aktörleri ile birlikte hareket etmeniz en büyük temennimizdir. İşadamlarımızın  bir araya gelerek yatırım yapmaları, o il için büyük güç birliğine sebep olur. Niğde bunu yapabilecek güçte ve konumda, Niğde Müsiad’ın bu konuda önemli bir görevi yerine getireceğinden şüphem yok. Bizler birbirimize destek vererek sinerji oluşturacak ve inşallah bunu başaracağız” ifadelerine yer verdi.

 

Müsiad Niğde Temsilcisi Başkanı Hüsamettin Gümüştepe’de “MÜSİAD Niğde şube olarak kuruluş aşamamızı tamamlayarak çalışmalarımıza hızla başladık. Bu kapsamda en büyük şube konumunda bulunan MÜSİAD Konya Şubemizle istişare etmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere ilimize davet ettik ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdik.  MÜSİAD Konya Şubesi bu konuda bizler için örnek teşkil ediyor. Gerek yaptıkları çalışmalar ve gerekse de üye sayısı bakımından Konya Şube tüm şubelere örnek olacak başarılara imza atmıştır. Bizler bu konuda Konya şubemizin tecrübelerinden istifade etmek istiyor ve her konuda desteklerini yanımızda görmek istiyoruz. Bugün Niğde’de ortak bir sinerji oluşturarak bunun ilk adımın attık. Niğdemize en büyük katma değeri nasıl katarız bunun için önemli çalışmalara imza atmaya çalışacağız’’ dedi

 

 

Editör: TE Bilişim