Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yatırım Programından Kooperatif ortaklarına düve dağıtımına Konaklı kasabasında 300 düve ile devam edildi.


     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yatırım Programında uygulanmakta olan Ortaklar Mülkiyetinde Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi çerçevesinde İlimiz Merkez Konaklı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 50 ortağının her birine (50 aile X 6 Baş) olmak üzere toplam 300 baş Holstein (siyah-beyaz alaca) ırkı gebe düve kurayla sahiplerine dağıtıldı. 


      Düve dağıtım törenine İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge, Dikilitaş Belediye Başkanı Murat Şenel, Konaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Varol ve kooperatif üyeleri katıldı.


  İl Müdürü Nizamettin BİLHAN gebe düvelerin dağıtımında yaptığı konuşmada projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek dağıtılan düvelerin Konaklı’da hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek düvelerin hayırlı olmasını diledi.


         Kooperatif üyelerinden 40'ı müşterek ahır yaptırarak düvelerini bir ahırda yetiştirecek olup, kalan 10 üye ise proje kapsamında verilen kredi ile ahırlarını tamamladı. Düve alımı için kullandırılan kredi ilk yıl ödemesiz 2. yıl faiz ödemesi sonraki beş yıl ana para ve faiz ödemeli olmak üzere 7 yılda tamamlanacak.

 
Editör: TE Bilişim