Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bayram AKKUŞ, 2012 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında % 50 hibe verilecek makina ekipman desteği müracaatlarının 03 Temmuz 2012 tarihinde başladığını söyledi.

  İl Müdür Vekili Akkuş, son müracaat tarihinin 01 Ağustos 2012 olduğunu belirterek hibe destek programına başvuruların il ve ilçe müdürlüklerine yapılabileceğini belirtti.

Akkuş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ 03 Temmuz 2012 tarih ve 28342 no’lu resmi gazetede yayımlandı.

İlgili tebliğe göre 27 adet makineye destek verilecek. 2012 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında % 50 hibe ile verilecek Makine Ekipman listesinde bulunan makineler şunlar:

a) Anıza doğrudan ekim makinesi, b) Arıcılık makine ve ekipmanı, c) Balya Makinesi, ç) Balıkçı gemilerinde soğuk depo, d) Biçer bağlar, e) Canlı balık nakil tankı, f) Çeltik fide dikim makinesi, g) El traktörü, ğ) File sisteminin kurulması, h) Gübre dağıtma makinesi, ı) Güneş kolektörü, i) Mibzer, j) Pamuk toplama makinesi, k) Pancar söküm makinesi, l) Patates söküm makinesi, m) Pülverizatör, n) Sap parçalama makinesi, o) Sap toplamalı saman makinesi, ö) Silaj makinesi, p) Sıra arası çapa makinesi, r) Su ürünlerinde buzlama makinesi, s) Su ürünleri için kuluçka dolabı, ş) Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, t) Tambur filtre, u) Taş toplama makinesi, ü) Yem hazırlama makinesi, v) Zeytin hasat makinesi.

Makine ekipman alımlarının desteklenmesi programına, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler,  şirketler, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler başvuruda bulunabilecek.

Başvuruda istenecek belgeler bakanlığımızca yayınlanacak uygulama rehberinde açıklanacak.  İlgili tebliğ ve yayınlanacak olan makine ekipman uygulama rehberine Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü internet sitesinden (www.tarimreformu.gov.tr)  ulaşabilecek. 

Müracaatlar 01 Ağustos 2012 mesai bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize yapılacak. Konu ile ilgili bilgilendirme toplantısını 10 Temmuz 2012 salı günü saat:14.00’ de İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapacağız. Toplantıya bütün çiftçilerimizi bekliyoruz” dedi.


MAKİNE EKİPMAN ALIMLARI DESTEKLEME ORANLARI VE LİMİTLERİ

BAŞVURU SAHİBİ

HİBEYE ESAS TUTAR (TL)

HİBE ORANI

HİBE TUTARI

(TL)

GERÇEK KİŞİLER

50000

%50

25000

ŞİRKET VE KOOPERATİFLER

100000

%50

50000

 

Editör: TE Bilişim