Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan Niğde’de faaliyet gösteren ve geçimini okul servis taşımacılığından sağlayan esnafların S plakası hakkındaki belirsizliğin bir an evvel çözülmesini istedi.

Kızıltan yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; “ İlimiz merkezinde faaliyet gösteren ve geçimini bu okul servis taşımacılığından sağlayan esnaflarımızın S plakası hakkındaki belirsizliğin bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Servis taşımacılığı yapan esnaflarımızın S plakasının çıkartılmasıyla birlikte, işine ve aracına, İş garantisiyle birlikte Okul ve Aile arasındaki bağı güçlendirecektir. Belediye Başkanımız Sayın Emrah Özdemir’in özverili ve gayretli çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Bu anlamda kendisini takdirle karşılıyoruz. Başkanımızın çevre illerde S plakası başarı bir şekilde uygulanırken Niğde de S Plaka ile ilgili şu ana kadar somut bir adım atılmamıştır. S Plakası olmayan nadir illerin arasında üzülerek ifade etmek istiyoruz ki Niğde de bulunmaktadır. Bu da bizi üzmektedir. Niğde Şoförler odamız ve üyelerimiz olarak S plakanın biran evvel çıkartılmasını bekliyoruz” dedi.

Kızıltan; “ S plakasının çıkmasıyla birlikte bankalar uzun vadeli düşük faizli krediler açarak mesleğin gelişmesini sağlayacak, Servisçi esnaflarımız araçlarını yenileyecektir. Bunun yanında korsan taşımacılık yapanlar ayrılmış olacaktır. Servisçi esnaflarımızın mesleki ve iş garantilerini sağlamak ve belli bir standartta oturmuş olacaktır. Bunun yanında herhangi bir vergi ve bedel ödemeği için vergisiz kazançta ortadan kalkmış olacaktır. Belediyemiz yüksek bir gelir elde etmiş olacaktır. Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Çankırı, Konya, Adana ve Mersin illerimizde S plakası mevcuttur. Bu vilayetlerimizde yönetmeliklere uygun şekilde yapılabiliyorsa Niğde de neden yapılmasın. Niğde Belediyemizden Gerekli özveri ve gayreti göstermenizi ve bir an evvel S plakasının çıkartılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim