Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Türkiye’de korona virüs vakasının görülmesinin ardından yaklaşık 3 aydır kontak kapatan Okul servis işletmecilerinin zor günler yaşadığını, biran önce sektörün sorunlarına çözüm bulunmasını ve gerekli desteklemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de zor süreçten geçtiğimiz şu günlerde Niğde’deki Okul servisçi esnafını şimdi de korona virüsü vurdu. Evlerine ekmek götürmediklerini ifade eden Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan ‘, biran önce sektörün sorunlarına çözüm bulunmasını ve gerekli desteklemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Hem okulların tatil edilmesi hem de sokağa çıkma yasakları ile birlikte ciddi sorunlar yaşamaya başlayan okul servisçi esnafı, hükumetin işveren ve işçilere yönelik uyguladığı ekonomik paketten faydalanmasının şart olduğunu dile getiren Kızıltan’ bu zor dönemde devletin aldığı her karara destek verdiklerini ifade ederek, “Millet olarak da kurallara uymalıyız. Salgının ciddiyetinin farkında olmalıyız, korona virüs salgını ile hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Virüse karşı alınan ekonomik tedbirlerden Okul servis esnafının faydalanamadığını dile getiren Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan “Zaten zor durumda olan asgari ücret miktarında daha az para kazanan taşımalı eğitim yapan tek geliri bu olan esnafımızı şimdi de Korona Virüs vurdu. Okulların tatil edilmesi taşımalı eğitim yapan servisçi esnaflarımızı mağdur etmekle birlikte ekmeğe muhtaç etmiştir. Salgın sonrası açıklanan ekonomik paketlerde servisçi esnafımıza maddi destek yapılmamıştır, Esnaf Kredi Kooperatifleri aracılığı ile sadece 25 bin TL kredi verilmiş ancak bu kredi bile yeterli olmadığı gibi bu krediyi bile nasıl ödeyeceklerini düşünmektedirler, servisçi ekmeğini nasıl kazanacak devletimiz çözüm bulmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile 180 gün üzerinden sözleşme imzalayan taşımalı servisçi esnafların sadece taşıdığı gün üzerinden ücret aldıklarını ifade eden Kızıltan, “Taşımalı eğitimde servisçilik yapan esnaflarımız minibüslerini 12 yaş sınırı dolayısıyla değiştirdiler. Kredi borçları bulunan esnaflarımız şuan bu borçlarını nasıl ödeyecek. Çocuklarına ekmeğini nereden temin edecek. Esnafımızın kredi borçları sadece kamu bankalarında değil tüm özel bankalarda var. Kamuoyuna açıklanan borçların faizsiz erteleneceğiydi ancak 3 ay erteleme için faiz istenmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim