Yeni eğitim-öğretim sezonunun uzaktan öğretim yöntemi ile başlamasına ve yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala piyasada beklenen hareketliliğin yaşanmadığını söyleyen NESOB Başkanı Yeşil, Zincir marketlerin kırtasiye ürünü satmasına tepki göstererek herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Tüm sektörlerin korona virüs salgınından olumsuz etkilendiğini belirten Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil; “ okul sektörü başlı başına 3 milyon insanı ilgilendiren sektör. Bunların başında Kırtasiye, Kantinci, servisçi, tuhafiyeci gibi esnaflarımız geliyor. Bir kere okulların kesinlikle açılması gerekir. Çünkü öğrenciler zaten dışarda geziyor ve hatta maskesiz dışarı geziyor. Kırtasiye sektörü okulla ilgili olan bağlantılı bir sektördür. Kırtasiye ürünlerini maalesef tüm sektör kırtasiye ürünü satıyor. Ülkemizin en büyük sıkıntısı, herkes kendi işini yapacak. Ama maalesef zincir marketler kırtasiye sektörü ve buna benzer birçok sektöre ait ürünleri satıyorlar” dedi.

Küçük esnafın korunması ve Kantinci esnafının bu eğitim öğretim yılında kira alınmaması gerektiğini  belirten Yeşil; “ Küçük esnaf korunmalı, küçük esnaf bu ülkenin kılcal damarlı ve ekonominin ana damarlarını besleyen bel kemiğidir. Küçük esnaf olmazsa ülkemiz çok şey kaybeder. Bu kurumsal firmalar olduğu müddetçe ülkeye ve vatandaşları ileriki dönemlerde zarar vermeye başlar. Okullar açılmayıp vatandaş sahillerde tatilini yapacak, vatandaş düğünü yapacak ama sen ülkenin eğitimin önüne geçeceksin. Ülkemizin birinci en büyük meselelerinin başında gelen şey eğitimdir. Çocuklarımızı eğitmemiz gerekir, bunun içinde okulların biran önce açılması gerekmektedir. Kırtasiyeci esnafı, kantincisi, okul servisçileri, okul kıyafeti satan esnaf gibi sektörlerin hepsi okulların açılmasını bekliyorlar. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalara göre, okulların kademeli olarak açılacağını söylemesinden esnaflar olarak çok mutlu olduk. Ülkemizi ayakta tutmak istiyorsak öğrencilerimizi eğitmek zorundayız. Bu nedenle okulların açılmasıyla evine ekmek götüremeyen okul servisçilerimiz, kantincilerimiz bir nebzede olsa rahatlayacağını umuyoruz. Ayrıca Pandemi sürecinde eğitim-öğretime ara verilmesi nedeniyle 6 aydır iş yapamayan kantinci esnafının birikmiş iş yeri ve ev kirasını, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti, BAĞ-KUR, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldi. Kantinci esnafımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak kantinci esnafımızdan 6 aylık kırasının alınmaması ve destek verilmesi gerekmektedir. Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımızdan bu eğitim öğretim yılında kira alınmamalı. Çalışmadığı süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim