Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, kırtasiye ürünlerindeki farklı KDV uygulamalarının birleştirilmesine yönelik bir çalışmalarının bulunmadığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, kırtasiyelerde yüzde 8 ve yüzde 18 olmak üzere farklı KDV uygulamalarının birleştirilmesine yönelik bir çalışmanın olup olmadığını ve farklı KDV uygulamalarının nedeninin açıklanması için Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi yöneltti.

CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesine Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıt verdi. Ağbal, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 28'inci maddesi çerçevesinde uygulanmakta olan genel katma değer vergisi oranının yüzde 18 olduğunu belirterek, Sosyo-ekonomik gerekçelerle bazı mal ve hizmet teslimlerinde yüzde 1 ve yüzde 18'lik KDV oranlarının da uygulandığını bildirdi.

Bakan Ağbal, “Diğer taraftan önergeye konu ürünlerin tesliminde tek bir oran uygulanmasına yönelik Bakanlığımızca yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

 
Editör: TE Bilişim