Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı Kapsamında Merkez ve İlçelerde Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından daha önce ilçelerde ekonomik yatırımlar konusunda toplantılar düzenlenmiş olup bu hafta içerisinde ise alt yapı konularında tüm ilçelerde yatırımcılar ve ilçe müdürlüğü personellerinin katılımı ile Müdürlüğün Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Proje Yürütme Birimi tarafından bilgilendirme toplantıları yapıldı.

 Yapılan toplantılar ile ilimiz küçük aile işletmelerine yönelik desteklerin verileceği ayrıca kooperatif ve birliklere yönelik makine parkı oluşturulacağını söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş verilen hibe programında en alt limitin 20 Bin TL en üst limitin ise 500 Bin TL olduğunu belirterek, başvuruların online olarak yatırımcılarımız tarafından şahsen yapılacağını söyledi.

Son başvuru tarihinin 20 Şubat 2021 olduğunu belirten İl Müdürü Baş, yatırım hibeleri hakkında bilgi almak isteyen çiftçi ve yatırımcılarımızı Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Tar-Yat birimine beklediğini söyleyerek ilimize hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

2020/25 nolu Tebliğ kapsamında, 81 ilde kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında uygulanacak ve desteklenecek konular. Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, Bilişim sistemleri ve eğitimi, El sanatları ve katma değerli ürünler, İpek böceği yetiştiriciliği,  Su ürünleri yetiştiriciliği, Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları, Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları destek kapsamında değerlendirilecektir.

Editör: TE Bilişim