Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili 16 adet başvuru alındı. 



 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile ilgili olarak başvurular alındı.

  

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN yaptığı açıklamada “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında 16 adet başvuru aldıklarını belirterek, 16 projenin toplam  tutarının 8.431.730,00 TL ve hibe tutarının ise 4.055.065,00 TL olduğunu belirtti.

 

İl Müdürü BİLHAN “ İl müdürlüğü olarak aldığımız bu 16 adet projenin 8 adeti yeni tesis, 5 adedi kapasite artırımı ve teknoloji yenileme ve 3 adedi de kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması ile ilgilidir. Vali yardımcısı Abdulmutalip AKSOY başkanlığındaki İl Proje Değerlendirme Komisyonu çalışmalarına başlamıştır. Yapılacak olan değerlendirmelerden sonra komisyonca uygun bulunan başvurular kesin onay için Bakanlığımıza gönderilecektir” dedi.

 

İl Müdürü BİLHAN “ Bölgemizdeki bir çok ilden daha fazla başvuru aldık. Altı etaptır ilimize kazandırdığımız fabrika büyüklüğündeki tesislere Bakanlığımızın onayından sonra yenileri eklenecektir. Her sene olduğu gibi bu yılda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımıza teşekkür ederim. Onlarla birlikte ilimize yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi. 



Editör: TE Bilişim