Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen yüzde 50 hibe desteğine başvurular 45 gün uzatıldı.

Niğde tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, “Bakanlığımızın kırsal kalkınma yatırımlarının destekleme programı 13. Etap başvuru süresi 45 gün uzatıldı son tarih 14 Kasım 2019 dur.


Mantarcılık, Yüksek Plastik Tünel, Soğuk hava deposu, Bahçelere file sistemi, Arıcılık ekipmanları, Sabit yatırım ahır ağıl yapımı, Yem karma ezme dağıtma makineleri, Süt sağım soğutma, Silaj balya makinesi, Bitkisel ürün işleme paketleme gibi. Detaylı bilgi için İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine müracaat ediniz” dedi.

Müdür Baş, “Yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine yönelik usul ve esasları içeren kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen yüzde 50 hibe desteğine başvurular 45 gün uzatıldı. Buna göre, tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılan sera yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma süresi 14 Kasım 2020’de son bulacak. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim