Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Nevşehir Avanos Belediyesi Personel Ltd. Şti. KHK dan sonra, ilk Sözleşme’ ye Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Karaca İle Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İbaş imza attı.

Belediye-İş Sendikası ile Nevşehir Avanos Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı. Belediye-İş Sendikası Niğde Bölge Başkanı Yusuf Karaca, yaptığı Toplu İş Sözleşmeleri ile işçilerin yüzünü bir kez daha güldürdü. Belediye-İş Sendikası, KHK biter bitmez ilk Sözleşmeyi Avanos Belediyesi Personel Ltd. Şti. ile Sözleşme imzaladı.

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 24. maddesinin dördüncü fıkrasında; geçişten önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan sözleşmenin ardından, ilk sözleşme İşçilerin yüzünü güldürdü. Sendikalı olmanın en önemli belgesi olan Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır.  Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. Çünkü bizler için emek en yüce değer ve yaşamın en önemli parçasıdır.  Toplu İş Sözleşmesi 52 yevmiye ikramiye ve diğer bütün sosyal haklarda ciddi derecede artışlar sağlıyor.

Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ile Belediye binasında imzalanan sözleşme Toplantısına Belediye-İş Sendikası Nevşehir İl temsilcisi Mustafa Seğmen ve Avanos Belediyesinde çalışan üyelerimiz katılarak işçilerin mutluluğuna ortak oldu.

Sosyal Haklarda %100’ün üzerinde Zam

Göreve geldiği günden bugüne kadar üyeleri için elinden gelenin fazlasını yapmaya söz veren Belediye-İş Sendikası Niğde Bölge Başkanı Yusuf Karaca, Avanos Belediyesi ile yapılan sözleşmede işçilere önemli derecede iyileştirmeler yapıldı.

Sosyal haklarda ise %100’ün üzerinde zamların yer aldığını belirtti. Sözleşmenin 3 yıllık olduğunu söyleyen Başkan Karaca yaptığı açıklamada, Her iki tarafı da memnun eden bir sözleşmeye imza atmış bulunmaktayız.

Söz verdiğimiz gibi işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sendikamız bünyesinde olan her işçi kardeşimizin en iyi koşullarda çalışması için çabanın en büyüğünü gösteriyoruz.  Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır.  Sendikal mücadelemizin ve sendikal anlayışımızın emek ve alın teri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.  Bu vesile ile sözleşme süresince olumlu tutum sergileyen, işçi kardeşlerimizin hak ve alacaklarına önem veren ve her zaman işçilerimizin yanında olarak, emekçi dostu olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Nevşehir Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İbaş’ a Sendikam ve üyelerim adına teşekkür eder, sonsuz şükranlarımı sunarım.  Toplu İş Sözleşmemiz sendikamıza, belediyemize ve işçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan İbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman işçi ve emekçinin yanında olduk. Çalışanlarımızın maaş, ikramiye ve tüm özlük haklarının en iyi şekilde teslim edilmesi noktasında büyük gayret göstererek taşın altına elimizi koyduk. Amacımız işçi kardeşlerimizin mutluluğu, huzuru ve emeğinin karşılığını almasıdır. Görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, Belediyemizin imkânları dâhilindeki en üst orandır. Belediyemiz imkanları arttıkça çalışan arkadaşlarıma daha güzel şartlar ve imkanlar sunacağımızın sözünü veriyorum.  Sözleşme süresince uzlaşmacı tavırlarından dolayı Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca’ya Belediye-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Seğmen’ e teşekkür ederim. Toplu İş Sözleşmemiz her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

Seğmen’ den Teşekkür

Belediye-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Seğmen’ de yaptığı açıklamada; “İşçilerimizin alın teri kutsaldır. Bu anlayıştan yola çıkarak işçi ve emekçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını alması ve onurlu bir yaşam sürmesi için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Toplu İş Sözleşmemizin her iki tarafa da hayırlara vesile olmasını diliyorum. İşçi ve emekçinin her daim yanında olan Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca’ya ve Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İbaş ’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim