Niğde’ye 15 km uzaklıkta, Çiftlik Ketençimen Kayak Merkezi ve Sosyal Tesisinin tamamlanan 1’inci etabını yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek kayak merkezinin hizmete girmesiyle bölge kış sporları ve kayak sporu açısından önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

Niğde’de görev yapan basın mensuplarıyla Ketençimen Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Vali Şimşek incelemeler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yapımı il özel idaremizce gerçekleştirilmekte olan kayak merkezimizde incelemelerde bulunduk. Kayak merkezimiz yaklaşık 70 dönümlük alan üzerinde planlandı ve 2 etap halinde yapımı gerçekleştiriliyor. Birinci etapta sosyal tesis, bungalov evler, kamelyalar ve yürüyen bant mevcuttur.  Bu yani birinci etabı bitirmiş durumdayız.  Birinci etabımızı halkımızın hizmetine sunacağız ve halkımız bundan sonra burada kayak yapabilecekler. İkinci etap olarak ise önümüzdeki yıllarda planladıklarımız var. Bunlardan en önemlisi burada bir otel planlıyoruz. Ayrıca teleferik ve telesiyejlerde bu ikinci etabın içerisinde bulunuyor.  Lokaysan olarak da burası kayak merkezine elverişli bir yer.  İl merkezine 15 kilometre uzaklıkta ve Niğde Çiftlik karayolu üzerinde bir bölge. Amacımız Niğdelileri kar ve kayak ile buluşturmak ve burada milli kayakçılar yetiştirmek, ilimize daha fazla turist çekmek ve daha çok istihdam sağlamak için çalışıyoruz. Bu tesis tamamen bittiğinde bu tesis sadece Niğdelilerin değil bölge ve çevre illerce Rağbet edilecek bir yer olacak” dedi.

Vali Şimşek; “ Göreve ilk başladığım zaman burada kayak sporuyla uğraşan sporcularımız beni ziyarete geldiklerinde nerede antrenman yapıyorsunuz diye sorduğumda asfalt üzerinde antrenman yaptıklarını söylemişlerdi. İlimizde bir kayak tesisinin olmamasını bir eksiklik olarak gördük ve hemen bir çalışma başlattık. Yapılan çalışmada bu bölgeyi tespit ettik ve öncelikle fizibilite çalışmaları yapıldı, tahsis çalışmaları, imar çalışmaları yapıldı ve en son olarak da 6 ay önce 1’inci etabın yapım çalışmalarına başlamış olduk.  Niğde valiliği olarak yürüttüğümüz bir marka şehir projemiz var, marka yüzümüzde Demirkazık dağı, Niğde dağlarıyla ünlü bir yer.  Bu kadar dağı olmasına rağmen kayak sporu ilimizde gelişmemişti, bir kayak tesisi yoktu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ilimizin eksiği olan kayak tesisini tamamlamış olduk.  Bu tesisi halkımızın hizmetine sunmuş olduk, inşallah ilerde daha da büyüyecek, gelişecek ve adından söz ettirecek bir yer olacaktır.  Ketençimen kayak tesisimizin 1’inci etabı tamamlanmak üzere, inşallah önümüzdeki günlerde Pandemi koşulları elverdiği sürece tesisimizi halkımızın hizmetine açmış olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim