Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Birinci etap konutlarının yapımı tamamlanan projede, ikinci ve üçüncü etap inşaatları yükseliyor.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesinin ufuk projelerinden biri olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundu.

2. ve 3. etap inşaatların hızla ilerlediği kentsel dönüşüm alanını, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve diğer ilgililerle birlikte gezen Başkan Akdoğan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Akdoğan, 121 hektarlık alanı kapsayan projenin tamamının 2018 yılında tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Niğde Belediye Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamındaki 2. ve 3. etap inşaatlarını gezdi. Efendibey, Şehitler ve Şahinali Mahallelerini kapsayan projede 1. etap inşaatlarının tamamlandığını söyleyen Başkan Akdoğan, 2. ve 3. etap inşaatlarının da hızla yükselmeye başladığını belirtti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2018 yılında projenin tamamının bitirilmesinin hedeflendiğini de ifade ederek, "Proje kapsamında çeşitli etaplarda 6 bin konut, ticari alanlar, 35 metreye varan genişlikteki bulvarlar, spor alanları, rekreasyon alanları, restoranlar, alışveriş merkezleri, okullar,camiler ve sosyal donatı alanları yer alacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim