Niğde’de yapımı devam eden Efendibey Kentsel dönüşüm alanındaki hak sahipleri fiyatları yükselmesine tepki göstererek Niğde Valiliğinden yardım istedi.

Hak sahipleri Eylül ayı aidatlarını ödemek için bankaya gittiklerinde ödeyecekleri rakamın daha üstü çıktı. Bunun üzerine hak sahipleri toplanarak yapılan sözleşmenin aksine yaklaşık aylık ödemelerinin yüzde 100 arttığını ve iddia ettiler. Bir grup hak sahibi ilk önce Niğde Belediyesine gittiklerini buradan cevap alamadıkları için Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile görüşmek için Valiliğe geldiler. Vali Şimşek’in başka bir programda olduğu için görüşemeyen hak sahipleri Vali yardımcılarına durumlarını anlattı. Valilik TOKİ ile görüşerek vatandaşlara bilgi vereceklerini söylemesi üzerine grup dağıldı. 

Grupta bulunanlar, “Afet evlerinde oturuyorduk 71 bin TL para ödeyecektik, şimdi ise 119 Bin TL oldu. Neden böyle bir artış olduğunu öğrenemiyoruz.

Kentsel dönüşümü bir türlü bitiremediler. Bizim tahminimiz çevre düzenlemesi, alt yapı, arsa payı gibi durumları değerlendirerek fiyatın arttığını tahmin ediyoruz. Ama Niğde’de bunu bize anlatacak bir muhatap bulamıyoruz. Köy yolu gibi yol var, otobüs giremiyor, ambulans giremiyor.”dedi.

Bir diğer hak sahibi ise, “Aylık 430 TL ödeme yapacaktım şimdi ise 850 TL oldu bein asgari ücretle çalışan birisiyim nasıl ödeyeceğim.”dedi.

Efendibey Mahallesi Muhtarı Teyfik Özbek, “2012 yılında evin fiyatı örneğin metrekaresi 850 TL bu rakam yükselmeyecek dediler ama şimdi 1280 TL’ye yükselmiş durumda. Tefe-tüfe gibi oranlarla yükseldiğini tahmin ediyoruz. 5 yıl önce bu şekilde olacağı söylenseydi insanlar ona göre planlarını yaparlardı. Bu durumda olan yaklaşık 3 bin hak sahibi var.”diye konuştu.

Grup daha sonra AK Parti İl Başkanı ve Niğde Milletvekillerini arayıp randevu istemek için dağıldılar.


 
Editör: TE Bilişim