Belediye İş Sendikasının Kemerhisar ‘da yaptığı İlk Toplu İş Sözleşmesinde işçilerin yevmiyelerine %23 zam yapıldı.

 

Belediye İş Sendikası ile Kemerhisar Belediyesi arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı İbrahim Ünal arasında imzalanan Toplu İş sözleşmesi ile işçilerin günlük ücretlerine  %23 zam yapıldı. İşçilere Net olarak maaş bütününde %15 yansıması oldu.

 

Daha önce Genel-İş Sendikasının örgütlü olduğu Kemerhisar Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlık nedeni ile hep Yüksek Hakem Kuruluna gidiyordu. Bu yüzden işçilerin yevmiyeleri hep tabanda kalmış ve işçiler mağdur olmuştu. Belediye iş Sendikası Niğde şubesinin ısrarlı ve diyalog eksenli çalışmaları sonucu, Belediye Başkanı İbrahim Ünal Sendikanın iyi niyet ve işçilerin menfaati doğrultusunda çalışmalarından dolayı işçilere daha önce hiç almadıkları oranda zam yaptı.

 

Yapılan sözleşme ile işçilerin maaşları daha önce en az alan 30 gün üzerinden 1,176.00 TL iken 1,355.00 TL oldu. Günlük yevmiyeleri ise 31,95 TL’den 39.00’ye yükseltildi. Ayrıca her ay almış oldukları yemek ve yakacak yardımı 285,00 TL’den 350,00 TL’ye yükseltildi. İşçiler daha önceden hak etmiş oldukları Devlet ve Sendika ikramiyelerini alacaklar. Kıdem Tazminatı ödemeleri ise 45 günden 50 güne yükseltildi.

 

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak,’ Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde arkadaşlarımızın çok tabanda almış oldukları ücretlerini elimizden geldiği kadar iyileştirmeye çalıştık dedi.  Ben Sayın Başkanımıza işçi arkadaşlarımız adına Teşekkür ediyorum’. Dedi.

 

Belediye Başkanı İbrahim Ünal İşçilerin her zaman aldıkları ücreti hak ettiklerini söyledi.  Sendika başkanına  gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. 




Editör: TE Bilişim