Yingli Solar ve Inform işbirliğiyle Kayseri’ye güneş enerjisi santrali
 
Kayseri Şeker Fabrikası’nın elektriğini tedarik edecek güneş enerjisi santrali Yingli Solar Türkiye ve İnform işbirliği ile hayata geçiyor. 500 kW enerji kapasitesine sahip santralin açılışını 28 Eylül Pazar günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gerçekleştirecek.
 
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Kayseri Şeker Fabrikası, enerji ihtiyacını Yingli Solar Türkiyeve İnform Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliği ile geliştirilen proje kapsamında inşa edilen güneş enerjisi santrali ile karşılayacak. Güneş panelleri Yingli Solar Türkiye tarafından tedarik edilen ve Kayseri’deki ilk zemine monte proje olan santral, 500 kW kapasiteye sahip.
 
Açılışı Bakan Yıldız yapacak
 
Kayseri Şeker Fabrikası güneş enerjisi santralinin açılışı 28 Eylül 2014, Pazar günü saat 10.00’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımlarıyla gerçekleşecek.
 
Projeyi en verimli şekilde tamamlamak için gereken güneş panellerini en hızlı şekilde tedarik ettiklerini belirten Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, şunları söyledi:
 
“Türk sanayinde lokomotif illerden biri olan Kayseri, güneş enerjisinin önemini bilen ve avantajlarını yaşayan bir şehir. Kayserili sanayiciler güneş enerjisi konusunda son dönemlerde oldukça duyarlı. Kayseri Şeker Fabrikası da örnek bir proje olmaya aday. Kayseri’de gerçekleştirilen GES projesinde Yingli Solar’ın dünya tarafından kalitesi ve verimliliği onaylanmış panellerimizi kullandık. Projede 2000 adet 250 W yüksek verimlilik sağlayan Yingli Solar paneli yer aldı.”
 
 
Yingli Solar Hakkında
 
Merkezi Çin’in Boading şehrinde olan Yingli Solar,1998 yılında kuruldu. Yingli Solar, güneş enerjisi endüstrisinde lider bir firmadır. 16.000 çalışanı ve dünya genelinde 20 ülke ofisi vardır. Yingli Solar hisseleri 2007 yılından beri New York Borsası’nda (NYSE) işlem görmektedir. 2012 yılının sonuna kadar, toplam enerji üretiminin 2.45 GW'ı bulmasını hedeflemektedirEnerji üretim kapasitesini 750 MW artıracak olan genişleme projeleri 2012 yılında faaliyete geçmiştir.Şirket bünyesinde bulunan FineSilicon isimli polysilikon tesisi, yıllık 3000 ton üretim kapasitesine sahiptir.     
 
 
Editör: TE Bilişim