Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU Niğde Özel İdare’sini  ziyaret ederek Genel Sekreter Ali NEBOL ile bir süre görüştü. KAVAKLIOĞLU daha sonra Özel İdare birimlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

         Milletvekili KAVAKLIOĞLU ellerinden geldiği ölçüde her fırsatta Niğde İl Merkezi ve köylerine ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatarak köylerin durumu hakkında sürekli muhtar ve vatandaşlarla irtibat halinde olduklarını belirtti.

 

         İl Özel İdaresinin köylerin çehresini değiştirdiğine vurgu yapan KAVAKLIOĞLU, yapılan çalışmalardan dolayı Genel Sekreter nezdinde tüm idare çalışanlarına teşekkür etti.

 

SODES Projesine Önem Verilmeli

         Ziyareti esnasında Sosyal Hayatın Desteklenmesi Projesine değinen Milletvekili KAVAKLIOĞLU; "Niğde 2013 yılı SODES Programına alınmıştır. Bu önemli bir gelişmedir. İlimizdeki gerek kamu gerek STK'lar bu hibe mekanizmasına başvursunlar ve gerekli katkıyı, hibeyi alsınlar." şeklinde konuştu.

 

Yeni Sezon Öncesinde Fikir Alışverişi

         Yeni sezonunun açılmasıyla köylerimizin birer şantiyeye dönmesi gerektiğine vurgu yapan KAVAKLIOĞLU sözlerini şu şekilde sürdürdü;

         "Genel Sekreterimizle 2013 yılı programı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İçme suyunda, yol altyapısında, tarımsal altyapıda neler yapılacağı üzerinde görüştük. 2013 yılında özel idaremiz geçmiş yıllar performansını aratmayacak ve geçmiş yılların üzerine koyarak hizmetlerini aksatmadan sürdürecektir.

 

Dünya Su Gününü Kutluyorum

 

         Konuşması çerçevesinde havzamız için suyun önemine vurgu yapan Milletvekili KAVAKLIOĞLU, Dünya Su Gününün neden kutlandığını hatırlatarak havzamızda tarımsal sulamanın mutlaka ve mutlaka modern ve kontrollü sistemlerle yapılmasının önemini vurguladı. KAVAKLIOĞLU sözlerini şu şekilde sürdürdü;

 

         "İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen Dünya Su Günü, gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.

 

         Havzamız için ise suyun önemi kamuoyunca bilinmektedir. İl Özel İdaresi de havzamızdaki mevcut suyun kontrollü ve modern sistemlerle kullanılması için gerekli çalışmaları 2013 yılında da sürdürecektir."

 

         Özel İdarenin Personel Profili Son Derece Dinamik

         Genel Sekreterle yaptığı ikili görüşmenin ardından birimleri ziyaret eden Milletvekili KAVAKLIOĞLU "Son derece dinamik bir personelle karşılandım. Yaptığınız hizmetler köylümüz, ilimiz ve Türkiye içindir. Tüm çalışmalarınızda gayretlerinizden dolayı sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi

 

         KÖYDES, KOP Programımız Hazır

         İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL'de Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU'nun yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Sayın vekilimiz ziyaretleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İdare olarak faaliyetlerimiz ve projeler hakkında vekilimizi bilgilendirdik.

 

         2013 yılı KÖYDES, KOP projelerimiz başta olmak üzere tüm hazırlığımızı yaptık. Ödenek ve iklim şartlarına bağlı olmak üzere tüm programımızı yıl içinde icra ederek yılı tamamlamamak en büyük gayemizdir." dedi.  

 












Editör: TE Bilişim