Aracınız ile sizin bir yere çarpmanız, aracınıza birilerinin çarpması, aracınızın yanması ve aracınızın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi durumlarda ortaya çıkan zararları kasko sigortaları teminat altına alır. Bu nedenle araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası yanı sıra araçları için kasko sigortası da yaptırmalarında fayda var.
 
Araçların marka, model ve yaşına göre değerlerinin yer aldığı ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan listeye kasko değer listesi deniyor ve bu liste aylık olarak güncelleniyor. Araçların kasko değeri ve Motorlu Taşıtlar Vergisi kasko değer listesinden faydalanılarak hesaplanıyor. Sigorta şirketleri müşterilerine kasko sigortası fiyatları ile ilgili bilgi verirken ve sigortalılarına tazminat öderken bu listedeki değerleri dikkate almakta.
 
Aracın hasar durumu, üretim yılı, piyasa fiyatı gibi faktörler kasko değerinin belirlenmesinde etkili olmaktadır. Aracın kasko değerinin hesaplanmasında aracın markası, modeli, yaşı ve hasar oranı dikkate alınır. Kasko değer listesinde  sadece 15 yaşından küçük araçlar yer alır, 15 yaş üzerindekiler bulunmaz. Daha eski model araçların sigorta bedelleri sigorta şirketinin sigortalı ile mutabık kalmasıyla netleştirilir.
 
Aylık olarak yayınlanan kasko değer listesini Koalay.com web sitesinden takip edebiliyorsunuz. Kasko yaptırmadan önce sigorta sorgulama için çok fazla zaman harcamanıza gerek yok. İnternetten trafik ve kasko sigortası satın almanın en kolay yolu olan Koalay.com’da güncel kasko değerinizi anında ve kolayca sorgulayabilir, birkaç dakika içinde en hesaplı kasko sigortasına sahip olabilirsiniz.
 
Kasko yapılırken, aracın standart aksesuarlarının dışında olan radyo, navigasyon, dvd oynatıcı, klima ve özel ses sistemleri gibi aksesuarların değeri ayrı olarak hesaplanarak belirlenir ve kaskoya ilave edilir. Standart lastik ve jantlar otomatik teminat kapsamındadır. Araca sonradan ilave edilen özel lastik, çelik jantlar, değer olarak standartlarından farklı olduğu için, değerleri sigortalı ile sigortacı tarafından mutabık kalınarak tespit edilmeli, poliçede ayrıca belirtilmelidir. Orijinal olmayan radyo, teyp, kolonlar, equalizer, klima, alarm, telsiz, telefon, faks, otomatik anten, takometre gibi cihazlar, ancak ek prim alınarak kasko poliçesi kapsamına dahil edilebilirler. Bu tür cihazların marka ve bedellerinin kasko poliçesinde mutlaka gösterilmesi gerekmektedir. Bu cihazlar aracın orijinalinde var ise orijinal olduğu da belirtilmelidir.
 
Kasko yaptırılacak sigorta şirketi belirlenirken, hasar durumunda ne kadar sürede hasarı karşıladığı sonradan sıkıntı yaşamamak için mutlaka dikkate alınmalıdır. Ayrıca aracınızın kasko bedelinin doğru olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
Kasko bedelinin gerçek değerinden daha az gösterilmesi durumunda alacağınız miktar hak ettiğinizden daha az olacaktır.
 
Koalay.com sigorta şirketlerinin sunduğu kasko ve trafik sigortası tekliflerini, poliçe tutarlarını ve poliçe kapsamlarını çok kısa bir süre içerisinde tarayarak karşılaştırıp bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun teklifi arama işini sizin adınıza yapıyor.
 
Koalay.com'da; Mapfre Genel Sigorta, HDI Sigorta, Güneş Sigorta, Sompo Japan Sigorta, Anadolu Sigorta, Allianz Sigorta, Zurich Sigorta, Unico Sigorta, Groupama Sigorta, Ergo Sigorta, Aksigorta, Ray Sigorta, Eureko Sigorta, Türk Nippon Sigorta gibi farklı sigorta şirketlerinin en uygun kasko poliçelerini yaptırabilirsiniz.
 

 
Editör: TE Bilişim