İlimizde hayvancılığın geliştirilmesi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.
 
 İl Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan Hayvancılık Projeleri kapsamında Merkez Karatlı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 44 ortağına her birine 4 adet olmak üzere 176 adet Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.
 
Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanmakta olan Süt Sığırcılığı Projesi çerçevesinde  Karatlı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 1.082.400 TL  değerinde 176 adet  (44 aile X 4 Baş) holstein ırkı 3-6 aylık gebe düve sahiplerine dağıtıldı. İl Müdürü Nizamettin BİLHAN ve Müdür Yardımcısı Aydın TÜFEKÇİ’nin de katılımıyla gebe düveler kurayla sahiplerine dağıtıldı.
 
Karatlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifine gebe düvelerin yanında işletme binası ve makine-ekipman için 203.875 TL. ve kişi başına 500’ er TL. olmak üzere 22.000 TL.de yem kredisi kullandırılacak.Kullandırılacak toplam kredi ise 1.308.275 TL. olacak.
 
 İl Müdürü Nizamettin BİLHAN "Projenin hayata geçirilmesiyle kooperatif üyelerinin dolayısıyla Kasabanın istihdamına ve ekonomisine önemli katkı sağlanacağı, projenin devamlılığı açısından tüm kooperatif üyelerinin dağıtılan hayvanlara bakım, besleme ve sağlık açısından çok iyi bakmaları gerektiğini" ifade etti.




Editör: TE Bilişim