İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, 6360 Sayılı Kanunla belediye statüsü sona eren 23 köy hakkında açıklamada bulundu


İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; " Kapanan Belediyelerin Altyapı Eksikleri Tamamlanacak"

 
            İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, 6360 Sayılı Kanunla belediye statüsü sona eren 23 köy hakkında açıklamada bulundu. Başkan Peşin açıklamasının ilk bölümünde kapanan belediyelerin sayısı hakkında bilgi verirken, açıklamasının devamında borç bilgileri ve altyapı durumu hakkında konulara değindi. Başkan Peşin kapanan belediyelerin altyapı hizmetleri açısından diğer köylerle arasında bir fark olmaması gerektiğini dile getirerek, Niğde İl Özel İdaresi'nin bu farkı kapatmaya yönelik çalışma programı içerisinde olduğunu kaydetti. Başkan PEŞİN açıklaması çerçevesinde şu hususlara yerdi;

            25 Milyon Borç Devraldık

            "6360 Sayılı Yasa kapsamında, İlimizde nüfusu 2000'in altında olan 23 adet Belediyenin tüzel kişiliği 30 Mart 2014 tarihinde sona ererek köye dönüşmüştür. Köye dönüşen bu belediyelerin her türlü hak, alacak ve borçları anılan kanun gereğince idaremize devredilmiştir. Bu kapsamda tüzel kişiliği sona eren 23 adet belediyenin toplamda 25.000.000 TL borcu idaremize devredilmiştir.

            Personelin Maaşı Özel İdareden

            Ayrıca, kapanan belediyelerden 80 adet işçi 65 adet memur olmak üzere toplam 145 adet personel idaremize devredilmiştir. Devredilen bu personellerin her türlü maaş ve özlük hakları idaremiz tarafından karşılanmakta olup personele yapılan ödemeler büyük bir yekûn teşkil etmektedir.

            Bütçe Dengemizi Sıkıntıya Sokmamalıyız

            Devredilen belediyelerin gerek personel giderleri gerekse devralınan bu borçlar nedeniyle kısıtlı imkânlarla hizmet vermeye çalışan idaremiz bütçesinin, planlanan işlerin tamamlanmasına yeterli olmayacağı anlaşıldığı gibi idaremizin bütçe dengesini sıkıntıya sokmaktadır. Kapanan belediyelerin alt yapılarının (Kanalizasyon, içme suyu, su deposu, foseptik vb.) ve üst yapılarının (kilitli parke, yol, park vb.) mevcut köyler ile kıyaslandığında çok kötü durumda oldukları tespit edilmiştir.
 
 
            Kanalizasyon Altyapısı Yetersiz

            Toplam 12 köyün kanalizasyon şebekelerinde ek inşaatlar yapılması gerekmektedir. Ayrıca 11 köyün kanalizasyon şebekesi yetersiz olup ilave kanalizasyon hattı döşenmesi gerekmektedir. 3 adet köyümüzün kanalizasyon şebekesi İller Bankası programında olup maliyeti idaremiz üstlenecektir. Bir adet köyümüzde hiç kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Ayrıca, bu köylerimizin büyük bir kısmında fosseptik ve doğal arıtma bulunmamakta olup bu inşaatların da yapılması büyük önem arz etmektedir. Tüm bu işlere idaremiz tarafından yaklaşık olarak 5.567.843 TL ödeme yapılması gerekmektedir. Bu hesaplama içerisinde İller Bankası programındaki 3 köyün ihale bedeli bulunmamakta olup bu bedel de idaremiz tarafından ödenecektir.

            13 Köye İçme Suyu

            Kapanan belediyelerin içme suyu açısından da büyük sıkıntıları bulunmaktadır. Toplam 13 köyde içme suyu inşaatlarında ek içme suyu hattı veya yenileme çalışmaları gerekmektedir. Ayrıca içme suyu depoları da bu anlamda yeniden ele alınarak tadilat, yenileme yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda idaremiz tarafında kapanan belediyelere içme suları kapsamında yaklaşık olarak 700.000 TL harcama yapılması gerekmektedir.

            157 km Asfalt Kaplamaya İhtiyaç Var    
 
            Kapanan belediyelerin yolları da ilimiz köylerinin standartlarında bulunmamaktadır. Kapatılan belediyelerin yolları idaremiz teknik elemanları tarafından yerinde incelenerek 1inci 2 inci derece yollar ile köy içi yollar olarak sınıflandırılmıştır. Yapılan düzenleme ile köy yolları envanterine 786,54 km yeni yol eklemesi getirmiştir. Bu yolun 207 km’si asfalt 294 km’si stabilize, 168 km'si tefsiye ve ham yol 117,54 km’si köy içi parke yoldur.

            Teknik elemanlarının yaptıkları tasnif işlemi esnasında kapanan belediyelerin 284 km lik yol yapım, bakım ve onarım işlemi olduğu tespit edilmiştir. Bu yolların 102 km’si I. Kat asfalt kaplama, 45 km’si II. kat asfalt kaplama, 29 km’si onarım, 47 km stabilize kaplama, 61 km malzemeli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Ayrıca yapılan incelemelerde bu köylerde menfez, büz gibi sanat yapılarına da ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir.
            Ciddi Miktarda Kaynak İhtiyacımız Var
            Çıkan bu ihtiyaçlar için çok ciddi miktarlarda yatırım harcamasına ihtiyaç duyulmaktadır.
            Kapanan bu belediyelerin üst yapılarında da ciddi manada sorunlar yer almaktadır. Bu anlamda söz konusu köylerin kilitli parke, çocuk oyun parkları, park, futbol, basketbol sahası vb. gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu kapsamda köye dönüşen bu yerlerin yaklaşık olarak 427.000 metrekare kilitli parke ihtiyacı olup yaklaşık maliyeti 9.996.070 TL'dir.

            Devredilen Araçlardan 83'ü Hurdaya Ayrıldı

            Diğer yandan kapanan belediyelerden idaremize devredilen taşıtların büyük çoğunluğu ekonomik ömrünü doldurmuş olup kullanılamaz durumdadır. Kullanılabilecek olan taşıtların ise büyük maliyetli bakım, onarım ve tamir ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kapsamda bu belediyelerden idaremize 218 araç ve iş makinesi devredilmiştir. Bu araçların 83 tanesi hurdaya ayrılacak nitelikteki araçları oluşturmaktadır. Diğer yandan bu araçların bir kısmının üzerinde borçlarından dolayı haciz bulunmaktadır. Ayrıca bazı araçların muayenesi ve sigortası yapılmadığından cezalı olarak yaptırılması gerekmekte olup bu da yüklü bir meblağ oluşturmaktadır.

            Taşınmazları Satarak Yatırıma Dönüştüreceğiz

Sonuç olarak idaremizin hizmetlerinin aksamaması ve bütçe dengesinin bozulmaması açısından kapanan belediyelerden idaremize devredilen taşınmazların bir kısmının satılmasının gerekliliği ortaya çıkmıştır. Satışı gerçekleştirilecek olan taşınmazlardan elde edilecek gelirlerle idaremizin, ilimiz köylerinde planladığı yatırımlar ile kapanan belediyelerin alt yapı ve üst yapı yatırımlarında kullanılacaktır.

            Diğer yandan kapanan belediyelerden idaremize kalan traktörler de köylerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere köy muhtarlıklarına devredilecektir. Zira köylerin işleri genellikle traktör gerektiren işler olması nedeniyle köy muhtarlarının talepleri de dikkate alınarak traktörler hangi belediyeden idaremize devredilmişse idare tarafından köylerin hizmetlerinde kullanılmak üzere o köy tüzelkişiliğine devredilecektir.



Editör: TE Bilişim