Niğde’de kırsal alanda ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal ve toplumsal konularda eğitmek üzere hazırlanan “Kadın Çiftçi Eğitim Programına kadınlar için sertifika töreni düzenlendi. 

Niğde İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Niğde Ziraat Odası ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programın sertifika töreni İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilirken törene, Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, kadın çiftçiler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sertifika töreninde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri mini bir konser verdi.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, 3 kurumun işbirliği içerisinde Kadın Çiftçi Eğitim Programını başarıyla yürüttüğünü söyledi.

Türkmen; “Üç kurumun bir araya gelerek ve iki kurumda dışarıdan destek vererek ortak bir protokol çerçevesinde çok hayırlı ve yararlı bir protokol hazırlandı. Bu protokolün Niğde ilimizde yansıması olarak ta yine bu üç kurum çok güzel bir iş birliği içerisinde ve dayanışma çerçevesinde siz çok değerli hanımefendilere böyle bir eğitim programı hazırladılar ve başarıyla da yürüttüler. Bu programın başarıyla yürütülmesinin mutluluğunu ve sevincini sizlerle paylaşıyoruz. Biz bakanlık olarak muhakkak suretle bakanlığımızın da temel görevleri arasında çiftçi eğitim dayanışması var. Bu eğitimleri genellikle kış aylarında çiftçilerimizin boş zamanlarında eğitimler düzenliyoruz ve her yıl da 5 ile 6 bin çiftçimize çeşitli konularda eğitimler veriyoruz. Bu verdiğimiz eğitimler genellikle erkek çiftçilerimize oluyor. Köylerde ve kasabalar da kadın çiftçilerimizi toplaya bileceğimiz ve eğitim verebileceğimiz bir alanlar ve ortamlar yok. Erkek çiftçilerimizi bir kahvehanede toplayabiliyoruz ama kadın çiftçilerimizi toplayamıyoruz. Ancak bu eğitim daha kapsamlı oldu. Tüm il, ilçe, köy ve kasabalarımızda toplanıp güzel bir eğitim düzenlendi. Bu kursun düzenlenmesinde ve neticelenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Kadın Çiftçi Eğitimi protokolüyle kadınlara, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri ve sosyal güvenlik konularında eğitim verildiğini belirtti. Kenar: “ bugün birincisin düzenlediğimiz kadın çiftçiler eğitim programı sertifika törenine hoş geldiniz. Bilindiği gibi kırsal alanda büyük bir payı olan kadınlarımızın eğitimlerle desteklenmeye ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç kurumla birlikte böyle bir çalışma bu zamana kadar olmadı. Bu nedenledir ki eğitimimizin, kadınlarımızın kendine güvenme ve çeşitli konularda bilinçli davranmaları için bir ön adım olacağı kanaatindeyim. Kadın çiftçilerimizin eğitimlerde öğrendiklerini, çocuklarına, yani geleceğin çiftçilerine ve diğer kadın çiftçilere de aktaracaklarını düşündüğümüzde eğitimimizin kısa gibi gözükse de büyük bir misyon üstlendiğini görmüş oluyoruz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile imzalamış olduğumuz Kadın Çiftçi Eğitimi protokolü; toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri ve sosyal güvenlik konularında kadınlarımıza eğitimler verilmiştir. Bu protokolle birlikte, eğitim alan kadın çiftçilerimizin, kırsal alanda sosyal hayata daha çok entegre olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Niğde Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca ise; “ üç kurum ile ortaklaşa düzenlediğimiz protokol çerçevesin de kadın çiftçilerimizin sertifika töreni düzenliyoruz . toplumuzun gelişmesinde ve şekillenmesinde kadınlarımızın önemi tartışılmaz bir gerçektir. Kadınlarımız gelecek nesillerimizin yetişmesini sağlayan en önemli mimarlardan birisidir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından “Kadın Çiftçi Eğitim Programına” katılan kadınlara sertifikaları verildi.

KADIN ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDILARNİĞDE’DE KIRSAL ALANDA VE ÇİFTÇİLİK İLE UĞRAŞAN KADINLARI TARIMSAL VE TOPLUMSAL...

Posted by Bor Haber on 13 Haziran 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim