Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Jeotermal Kuyu Yerlerinin Noktasal Tespiti Amacıyla Jeoloji, Jeofizik, Jeokimya Etütlerinin Yapılması” Projesi İl Genel Meclis toplantısında tanıtıldı.



Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, projenin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 65 bin TL hibe almayı hak kazandığını söyledi.


Proje hakkında meclis üyelerine bilgi veren Nebol: “ proje kapsamında, 2012 Eylül ve Kasım döneminde Niğde İl Özel İdaresi’nce tespit edilen jeotermal potansiyele sahip alanlarda sondaj kuyularının açılacağı noktalar koordinatsal olarak belirlenecek. Uygulama alanları Niğde-merkez, Bor-Merkez ve Bor-Kayı olan projenin üç ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi.


Nebol konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Projenin mekanik sondaj metoduyla 3 milyon TL’yi bulabilecek jeotermal kuyu arama-sondaj maliyetlerini 1 milyon TL’ye indirerek asgari 2 milyon TL tutarında kamu kaynağının tasarruf edilmesi sağlanacak. Yer altında istenen evsafta ve sıcaklıkta su bulunması halinde Niğde-Merkez, Bor-Merkez ve Bor Kayı Köyünde jeotermal seracılık, jeotermal bina ısıtma, jeotermal kaynaklı elektrik üretimi ve termal turizm imkanlarına kavuşularak ilimiz için yeni gelir kaynaklarının oluşturulması ve ilimiz kalkınmasına ivme kazandırılması hedeflenmektedir”



Editör: TE Bilişim