Karapınar Bölge Etüt Çalışması kapsamında Türkiye’ye gelen 15 kişilik Japon Heyeti, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bilimi Öğretim Üyesi Cengiz Akköz, Adıyaman Üniversitesi Toprak ve Arkeometri Bilimleri Teknik Programlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akça ve Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı da katıldı.


Osaka Prefecture Üniversitesi’nden Prof. Mayumi Fukunaga, Prof. Akiko Toi, Tetsu Sato ile çevrebilimciler, sosyologlar ve proje başkanlarının bulunduğu Japonya Heyeti, KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştü. Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu, Japon heyetine KOP İdaresi, hazırlanmakta olan eylem planı ve KOP Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra KOP İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı ile de görüşen heyet, “Su paylaşımında mevcut sosyal sıkıntılar ve su israfı” konusunda bilgi aldı. Heyetin sorularını cevaplandıran Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, KOP İdaresi’nin su temini projelerini yürüten bir kurum olmadığını, Bölge’nin tüm sektörlerini kalkınmasını hızlandırmak üzere kurulduğunu söyledi. 











Editör: TE Bilişim