İYİ Parti  Niğde ve Bor Teşkilatı   Bor Şeker Fabrikasının özelleşmesi ve ardından da kapatılacak olmasına fabrikayı ziyaret ederek tepki gösterdi. 

Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ve 5 yıl çalıştırma zorunluluğu ardından  kapatılacak olmasına tepkiler devam ediyor. İktidar Partisinin Niğde teşkilatının bu duruma suskun kalmasına karşın, Muhalefet partilerinden İYİ Parti Niğde İl ve Bor İlçe Yönetimi ile birlikte Bor Şeker Fabrikasına gidip Şeker-İş Şube Başkanı Celal Tuğrul ile birlikte basın açıklaması yaptılar. 

Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında Şeker-İş Sendikası Başkanı Celal Tuğrul; "Bor Şeker Fabrikası 5 yıl çalıştırılma şartı koyulsa dahi ileriki dönemlerde muhakkak kapanacaktır, çünkü yakın bölgelerdeki fabrikalarının talip olması ile pancar kotası transfer olup fabrikamız kapanıp gidecektir. Bu sözlerimin haklılığını ileriki dönemde göreceksiniz. Bunu unutmayın. İşçimiz olarak bu konuda gerekli desteği sağladı. Halkımızdan da destek görüyoruz. Ağız tadıyla şeker yiyip bu fabrikaları çalıştırmak istiyorsak muhakkak devlet elinde kalmalı. Bazı duyumlar alıyoruz. İşte Şeker Fabrikasını Niğde halkı alsın. Bu güzel temenniler ama buna kanaat getirmiyorum. Bor Şeker Fabrikası un değirmeni değil, ağır sanayidir. Almak için en az 300 trilyon para lazım. Çalıştırabilmek için de bir 300 trilyon sermaye lazım. Bizden istenen ne varsa yaparız. Halkımızın desteğinin sürmesini istiyoruz" dedi. 

İYİ Parti İl Başkanı Hakan Tereci'de fabrika önünde yaptığı açıklamada; Satılan sadece Bor Şeker Fabrikası değildir. Çiftçimiz satılmaktadır. Hayvancılığımız satılmaktadır. Nakliyecesi, çiftçisi, esnafı herkes etkilenecek. Burada yapılmak istenen şudur. Mısır şurubu tatlandırıcısını yaygınlaştırmak için satılmaktadır. Sağlığımızı satıyorlar. Bu mısır şurubu çeşitli hastalıklara sebep olmakta bu son zamanda ülkemizde bu hastalıklar yaygınlaşmaktadır. Bu işe bir dur demek lazım. Özelleştirme sorunları çözmeyecektir. Yerli ve Millilik elimizdeki fabrikaların özelleşmesi değildir. Yerli ve Millilik fabrikalarımızın desteklenmesi, çoğaltılması ayakta tutulmasıdır. Şeker pancarından üretilen şeker sağlıklı bulunduğu için dışarıdan ithal edilmektedir. Malesef  ülkemizde mısır şurubunu kullanmaya itiliyoruz. Her fabrika bir kaledir. Bor Şeker Fabrikası da bizim için bir kaledir. Kalemizin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Özelleştirmeye İYİ Partililer olarak karşıyız. Bor Şeker Fabrikası Niğde'lilerindir." diyerek sözlerini tamamladı. 

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilişim