İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik Meslek Edindirme amacıyla Bademdere kasabasında açılan Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursuna katılan kursiyerlere Karaatlı kasabasında bulunan İstiridye Mantarı işletmesi gezdirildi.

 

Geçtiğimiz ay Bademdere kasabasında açılan Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursuna 21 kadın 19 erkek kursiyer katılıyor. Teorik eğitimlerini alan kadın kursiyerlere Mantar Yetiştiriciliğini yerinde görmek amacıyla daha önce Karaatlı kasabasında açılan İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği kursu sonrasında İstiridye Mantarı Üretimine başlayan bir üreticiye ait Mantar işletmesi gezdirildi. Kadın Kursiyerler geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek kurs bitiminde kendileri de Mantar Yetiştiriciliğine başlayarak aile bütçesine katkıda bulunmak istediklerini belirttiler.

 

Bademdere kasabasında 192 saat süreyle devam edecek Mantar Yeştiriciliği Kursunda kursiyerlere uygulamalı olarak 50 torba kompost hazırlanarak istiridye mantar miseli ektirildi. Ayrıca 60 torba Kültür Mantarı üretim kiti önceden hazırlanan ve ilaçlanan kuluçka odasına yerleştirildi. Uygulamayla kursiyerlerin aldıkları eğitim pekiştirildi. Şölen havası içerisinde geçen Mantar Miseli ekimine Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ve Çamardı da bulunan tüm resmi kurum amirleri katıldı.


İstiridye Mantarı BOR’da test edildi, onaylandı

Bor İlçesinde İstiridye Mantarı Üretiyor



Editör: TE Bilişim