Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un yeni yapısı ve geniş yelpazedeki nitelikli hizmetleri hakkında bireyleri ve İstihdamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi amaçlayan İŞKUR Kampanya Otobüsü, 22 ili ziyaret etmek üzere ilk durağı olan Diyarbakır’dan yola çıktı. Otobüs kampanyasının açılışını İŞKUR Genel Müdürü Dr.Nusret Yazıcı yaptı.

 

12 Nisan-14 Haziran 2013 tarihleri arasında iki ay süre ile devam edecek olan İŞKUR II. Tanıtım Kampanyası kapsamında, özel tasarlanmış “İŞKUR Kampanya Otobüsü” ilk durağı olan Diyarbakır’dan yola çıktı. Kampanya boyunca İŞKUR otobüsünde görevli İş ve meslek danışmanları ve yaygınlaştırma uzmanları vatandaşların İŞKUR hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak.

 

 Diyarbakır Ofis semtinde park eden otobüsün kampanya açılışına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Özkan ve Asım Göker Keskin, Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Aşkın Tören, İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı  Abdüllatif Gökdere, Aktif İşgücü Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Aslan ve Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nusret Bastaş katıldı.

 

Otobüs kampanyasının açılışında konuşan Nusret Yazıcı, İŞKUR olarak her türlü hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye çalıştıklarını belirterek ‘’Avrupa Komisyonu ve Türkiye'nin ortak finansmanı ile İŞKUR tarafından yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında model ofisler kuracağız. 81 ilin bir kısmında oluşturacağımız model ofisleri geri kalan illere yayacağız. İŞKUR'un bilişim altyapısının gelişmesine yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarla aramızdaki engelleri kaldırmak istiyoruz. Bu operasyonun tanıtım faaliyetlerinden biri de İŞKUR otobüsü.  İŞKUR Kampanya Otobüsü'nün turu kapsamında görevi yaygınlaştırma uzmanları hedef kitle ve bireylerle yüz yüze görüşmeler yaparak İŞKUR hizmetlerini tanıtacaklar’ dedi.

 

İŞKUR otobüsünün açılışına katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise iş arayan ve işveren olarak her iki tarafında istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarına değindi. Vali Toprak ‘İlimiz sahip olduğu genç nüfus ile önemli bir istihdam potansiyeline sahip fakat iş arayan insanlarımızın birçoğu maalesef kalifiye olma konusunda yetersizler. İŞKUR bünyesinde yürütülen mesleki eleman yetiştirme ve bireysel girişimcilik kursları bu anlamda çok büyük önem arz ediyor. Çünkü ilimiz önemli derecede iş arayan insan barındırdığı gibi çok sayıda firma da kalifiye mesleki elaman bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu sebeple iş arz eden ile iş talep edenlerin buluşmalarını kolaylaştıracak bu tür proje ve faaliyetleri son derece önemli buluyor ve bu önemli çalışma için İŞKUR Genel Müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Dr. Nusret Yazıcı ve Vali Toprak’ın katılımıyla işsiz vatandaşların İŞKUR’a kayıtları yapıldı.

 

İŞKUR Kampanya Otobüsü

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen İŞKUR Tanıtım Kampanyası, istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

 

Otobüste görevli İŞKUR tanıtım görevlileri otobüsün ziyaret edeceği illerin tüm bölgelerinde iki gün boyunca kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacaklardır. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacaklardır. Ayrıca İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park edecek olan otobüste İŞKUR görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacaktır.

 

ZİYARET EDİLECEK İLLER ARASINDA NİĞDE YOK

 

 

Kampanya otobüsünün ziyaret edeceği iller; Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van olarak  belirlendi.

 

İki ay boyunca 22 ilde aralıksız devam edecek olan “İŞKUR Kampanya Otobüsü”  ile toplamda 22 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

 

 

Editör: TE Bilişim