Kurumların Komisyon kararlarına ve İçişleri Bakanlığının genelgesine aykırı atamalarında işçilere yargı yolu açık
6111 sayılı yasanın 166. Maddesi gereğince Belediyeler ve İl özel idarelerinde Norm kadro ve İhtiyaç fazlası işçilerin Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve İldeki ihtiyaç bildiren diğer kurumlara atanması ile ilgili Niğde Valiliği’nin başkanlığında komisyon toplandı. Niğde Valiliği’nin Başkanlığındaki komisyona ilgili kanun gereğince İl Emniyet Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kurumu il Müdürlüğü, İl Mahalli idareler Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası yetkilileri katıldı. Komisyonda olmasına rağmen Genel-İş Sendikasından komisyona katılan olmadı.
Türkiye’de Örnek il Niğde
Niğde Valisi Alim Barut’un görevlendirdiği Vali yardımcısı Polat Kara’nın başkanlığını yaptığı komisyonun almış olduğu kararlar ve atamalar Türkiye’de örnek teşkil etti. Türkiye’de en az işçi ataması Niğde’de yapıldı. Çalışanların hakları korundu, çalıştıkları beldelere veya en yakın yerleşim yerlerine atamaları yapılması konusunda kararlar alındı. Komisyon tutanağına ‘İşe başlama tarihinden itibaren 2(İki) aylık süre içerisinde kurumlarına uyum sağlayamamaları halinde iade edilecektir’ ibaresi konuldu. Valilik ve Sendikalar uyum içerisinde süreci tamamladı.
Niğde Belediyesi ve İl Özel idaresinin işçi fazlalığı bildirmediği, diğer İlçe ve kasabaların Norm kadro ve ihtiyaç fazlası olarak bildirdiği 158 işçinin 144’nün atamaları yapıldı.14 işçi kurumunda kalırken 120 işçi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne,10 işçi Tarım İl Müdürlüğü’ne , 6 işçi İl Özel idaresine,3 işçi Kültür Müdürlüğü’ne,3 İşçi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ve 3 işçide Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne atandı.
Niğde Valisi ve Belediye Başkanına Teşekkür
47 Belediyenin kendilerine bağlı olduğu Belediye İş Sendikası Niğde şube Başkanı Şaban Özkaymak emekçiden yana tavır alan ve işçilerin haklarının korunmasını sağlayan Niğde Valisi Alim Barut’a teşekkür etti. Özkaymak yine daha önceden fazla işçi bildirmeyeceğini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a da teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim