İş-Kur Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz, Niğde'nin ağaçlandırılması projesinde 6 aylığıına çalışacak bazı şartlara uygun  personel alınacağını açıkladı. 


İş-Kur Niğde İl Müdürü Mustafa  Toköz: "Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Toplum Yararına Program kapsamında 120 bin işçi istihdam edecektir. Bu kapsamda ilimize 6 aylığına fidan dikimi ve bakımı projesinde çalışacak 1000 kişi alınacaktır. Alım ilanına yakın zamanda çıkacağız. Vatandaşlarımız başvuru tarihleri arasında Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gelerek ilgili İş ve Meslek Danışmanına ilgili program için başvuru yapması gerekmektedir. Burada önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Vatandaşlarımız İŞKUR’a benim zaten kaydım var diyorlar. İŞKUR’a kaydı olan vatandaşlarımızın da öncelikle ilgili tarihlerde Kuruma gelerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurulardan daha sonra mülakat günleri olacak. Mülakat günlerini başvuru yaptıkları esnada öğrenebilirler. Genelgemiz gereği başvuru tarihlerinde Kuruma gelerek fidan dikimi ve bakımı programına başvuru yapmayanlar ve başvuru yaptığı halde mülakata katılmayan kişiler otomatik olarak elenmiş sayılırlar" dedi.

TYP İÇİN ŞARTLAR


Toköz, programa başvuru şartları ve programa katılmada öncelik hakkına sahip olanları ise şu şekilde sıraladı: "Kuruma kayıtlı işsiz olmak. 18 yaş üstü olmak. Aktif SSK’lı olmamak(Başvuru yaptığı gün itibari ile çalışmıyor olmak). Aktif BAĞ-KUR’lu olmamak (borçlu dahi olsa tarım sigortalı, isteğe bağlı veya zorunlu BAĞ-KUR’lu olmamak). emekli olmamak. dul yetim maaşı almamak. Öğrenci olmamak. İŞKUR Kurslarına katılanlar için son yaralanma süresinden 6 ay süre geçmiş olmak. Son Katıldığı TYP İçin son yaralanma süresinden 3 ay süre geçmiş olmak şeklinde açıkladı. 

Editör: TE Bilişim