NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 425 baz puanlık faiz indirimi, piyasaya ve yatırımlara olumlu yansıyacak. Bankalarımızın da bu indirimi en hızlı şekilde kredi maliyetlerine yansıtması çok önemli dedi. 

Katırcıoğlu, Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde katma değerli üretim ekonomisine geçiş süreci yaşanıyorken, yüksek faiz tam tersine üretim ve tüketimin gerilemesine yol açtı. Merkez Bankasının faiz indirimi, piyasa dengesi içinde devam edecek ve bu durum üretim, yatırım ve hatta inecek tüketici faizleri nedeniyle tüketime de yansıyacak. Tüm bu gelişmelerle ertelenen iş ve alışverişlerin yeniden canlanmasıyla gayri safi milli hasıla büyümesine pozitif etki edecektir dedi.

Katırcıoğlu açıklamasının devamında, bankaların da hem ticari hem de tüketici kredi faizlerini indirmelerini bekliyoruz. Böylece hem yatırım ve üretim ortamı iyileşecek hem de piyasalar canlanacaktır. Kur, faiz ve enflasyon ilişkisinde en önemli parametre olan faizlerin düşmesinin ihracata da olumlu yansıyacağını kaydetti.
 
Editör: TE Bilişim