İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilimiz merkez köylerinden Aşlama ve Dikilitaş Köylerinde arazi toplulaştırması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantılar İl Müdürü Murat Türkmen başkanlığında; Şube Müdürü Bülent Akdemir, Arazi Toplulaştırması İl Sorumlusu Mühendis Emin Malgır,   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Niğde koordinatörü, ilgili Müteahhit firma yetkilileri, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Aşlama ve Dikilitaş Köylerimizde arazi toplulaştırma çalışmalarında;  mülakatlar, haritalama, parselizasyon çalışmaları, blokların oluşturulması, askıların çıkarılması, itirazların değerlendirilmesi ve yoların yapılması çalışmaları tamamlandı. Arazi toplulaştırmada son aşama olan arazi yer teslim aşamasına gelindi ve yer teslimleri devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve gözden geçirildiği toplantıda köy muhtarlarının ve çiftçilerin sorunları talepleri  ve çözüm yoları değerlendirildi. Bu kapsamda toplulaştırma sonrası arazilerin sulu kuru konumları, sulama kuyuları, meyve bahçesi olan araziler, yollar, dere yatakları, köprüler, hazine arazileri, mera arazileri ve genel toplulaştırma safahatları   değerlendirildi.


http://www.borhaber.net/ekonomi/il-muduru-turkmen-koyluleri-aydinlatiyor-h18220.html

Posted by Bor Haber on 19 Ekim 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim