5763 Sayılı Kanunun 21.nci maddesi ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usulleri ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereğince “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” 2011 Yılı 2.nci Olağan Toplantısı Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, NESOB Başkanı Fahri Eker, İŞKUR İl Müdürü Ekrem Sayın, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünden Necati Göndem, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığından Mustafa Aybar, Şeker Fabrikası Müdürü İlhan Saraçoğlu, Hak-İş Temsilcisi Mehmet Avşar, Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Ahmet Turgut, Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan ve İŞKUR İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.
 
Kurul Toplantısında 28.01.2011 tarihinde alınan kararlar ile bu kararlar gereğince yılın ilk 3 ayında eğitim planında bulunan Eğitimler, Staj Programları, UMEM Projesi ve Girişimcilik Programları ile ilgili İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile 2011 yılı eğitim planına eklenecek Meslek Edindirme Kursları görüşülüp, yapılan çalışmalar uygun bulunmuş ve önümüzdeki dönemlerde bu çalışmaların artırılarak devam edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca plana 8 adet Meslek Edindirme Kursu ile 50 kişilik Girişimcilik Eğitiminin eklenmesine karar verilmiştir.
 
Yine Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem Çok Programlı Lisesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Erken Çocukluk Eğitimi Dalının açılması kararı alınmıştır.
 
 

Editör: TE Bilişim