Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantısı, Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında Valilik  toplantı salonunda yapıldı.  

Vali  Yılmaz Şimşek’in başkanlık ettiği toplantıya, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mikail Aksungur,  Niğde Organize Sanayi Bölge Başkanı Mustafa Altunbaş Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve İlgili Kurum Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında vali Sayın Yılmaz Şimşek, son yollarda ülkemizde istihdamı geliştirici ve teşvik edici politikalara yönelik olarak çok önemli adımların atıldığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesinde, TOBB ile işbirliği içerisinde "Burası Türkiye Burada İş var" sloganı ile istihdam seferberliği başlatıldığını belirten  Vali  Yılmaz Şimşek, şunları kaydetti:
“01.01.2019-30.06.2019 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğümüz özel sektör işverenlerinden 3.455 açık iş ilanı almış, 2.896 kişiyi özel sektörde bu iş ilanlarında işe yerleştirmiş, ayrıca özel sektör işyerleriyle düzenlenen 209 farklı işbaşı eğitim programından 492 kursiyer mezun edilerek yine iş başı yaptırılmıştır.

Burada her üç ayda bir araya geldiğimiz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları, İlimizde mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar, ilimiz için büyük önem arz eden toplantılardır.

Yine bu toplantıda fikir alışverişinde bulunacağımız çocuk işçiliği ile mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç işsizlik konuları toplantının önemini bir kat daha arttırmaktadır. Çocuk işçiliği ile mücadele çalışması kapsamında taviz vermeden çalışmalarımız devam edecek, Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle işgücü piyasasında kadınların istihdam oranının arttırılması ve kadınların çalışma yaşamında erkeklerle eşit şartları paylaşmalarının sağlanmasına yönelik çalışmalar devam edecektir. Ayrıca genç işsizliği önlemek amacıyla gençlerin geleceğin mesleklerinde eğitimler almasını, ülkemizin geleceğine yön verecek yazılımcılar yetiştirilmesini sağlayacağız. Çünkü çağımızda ülkelerin teknolojik gelişme ve bilimsel alanlardaki yapmış olduğu çalışmalar ekonomik kalkınma ve toplumsal refah düzeylerini belirlemektedir. Ülkemizin refah düzeyinin artması da Ar-Ge’ye dayalı teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilmesine, yani bilim ve teknoloji alanında gösterdiğimiz başarıya bağlıdır. En önemlisi teknolojiye yönelik çalışmalar ve milli yazılımlar bilişim sektöründeki dışarıya bağımlılığımızın sonlanmasıdır.

Ülkemizin kalkınması ve işsizliğin önlenmesi adına ilimizde yapılan çalışmaları önemsiyor ve ilgili konudaki tüm çalışmaları sonuna kadar desteklediğimizi yeniden ifade ederek bu vesile ile toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Toplantı, katılımcıların görüşlerini bildirmelerinin ardından sona erdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim