Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2018 Yılı Ekim Ayı Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında üye kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yılmaz Şimşek’in başkanlığını yaptığı toplantıya, Vali yardımcısı Cemil Kılınç ile ilgili Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarında bulunduğu kurul üyeleri katıldı.

Düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, İlimizde işsizliğin azaltılması, istihdamın ve düzenlenecek kurs ve programlarla işgücü niteliğinin artırılması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, bu kapsamda yapılacak çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

Vali Şimşek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği ve 2018 yılının ağustos ayı başında açıklanan 100 günlük eylem planı kapsamında ilimizde istihdam artışı ve işsizlikle mücadele çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
2018 yılının ocak ayından günümüze kadar İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından 2.800 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğinin altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “ Buna ek olarak 104 farklı TYP programı kapsamında 2329 vatandaşımız işe yerleştirilerek toplam 5129 vatandaşımızın iş sahibi olması sağlanmıştır. Öte yandan 756 vatandaşımız ise İşbaşı Eğitim Programından yararlandırılarak hem özel sektör işverenlerine destek olunmuş, hem de iş tecrübesi olmayan vatandaşlarımıza işbaşı yapmaları konusunda imkân verilmiştir. Aynı süre içerisinde 112 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından yararlandırılarak meslek sahibi olmaları sağlanmış, 91 vatandaşımız ise girişimcilik ve eğitim programından yararlandırılarak kendi işini kurması sağlanmıştır. 1357 vatandaşımıza ise geçici süre gelir kaybını telafi etmek maksadıyla işsizlik maaşı ödenmiştir. Tüm bunların yanında İş-Kur tarafından 100 günlük eylem planı kapsamında; “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)” , “ İşe İlk Adım Projesi”, “Geleneksel Mesleklerde Mesleki Eğitim Kursları”, çalışan anneler için “Çocuk Bakım Desteği Uygulaması”, siber güvenlik, bulut bilişim, kodlama gibi “ Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim ve Mesleki Eğitim Kursu” düzenlenmesi “ İşte Anne Projesi” ile Kadın istihdamının desteklenmesi, “ Artı İstihdama SGK ve Vergi Desteği”, “ Bir Senden Bir Benden Teşviki” gibi istihdam için sunulan teşvik ve destekler ile ilgili faaliyetlerine devam etmekte olup; il bazındaki hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba sarf etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’in açılış konuşmasının ardından İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından sunum yapılan toplantı, katılımcıların görüşlerini bildirmeleri ile son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim