CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Bor ilçesinin çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getirdi.
Akkaya Barajındaki kirlilik, kapatılan Ofisin harap halde olması, tarihi Bor hamamının yıllar önce başlayan restorasyonunun tamamlanamaması gibi sorunlara değinen Gürer, iktidarın Bor ilçesinin sorunlarına duyarlı davranmadığını belirtti.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Bor ilçesinin sorunlarını anlattı. Niğde ile Bor arasındaki Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin çevre felaketine dönüştüğünü vurgulayan Gürer, “On altı yıldır AKP iktidarı bu sorunu seyrediyor. Bakanlar konuşuyor, çözüm getirilmiyor” dedi. 

Bor'daki Ofisin kapatılmasından bu yana Ofise ait bina ve depoların harap durumda olduğunu anlatan Gürer, “Karma organize sanayinin sorunlarına AKP iktidarı çözüm üretmemektedir.  Bor'un orta yerindeki tarihî Osmanlı hamamının beş yıldır onarımı bitirilmedi. "Müteahhit yine kaçtı." deniyor, hamamın onarımı olsun, yapılsın istiyor halkımız” diye konuştu. 

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü ile esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini de belirten Gürer, konuşmasında şu konulara değindi: “Üreten de satan da tüketici de ekonomik krizden etkilenmiş ve mağdurlar. Esnaflar "Siftah yapamaz, borçlarımızı çeviremez durumdayız." diyorlar. Ellerindeki mal varlıklarının borçlarını karşılayamaz hâle geldiğini belirtiyorlar. Kredilerden şartlarının ağır olması nedeniyle yararlanamadıklarını ifade ediyorlar. Sigorta, BAĞ-KUR primlerinin artması, elektrik, kira giderleri esnafın belini bükmüş durumda. İşçi, işsiz, çiftçi, memur, kime rast geldiysek dert anlatıyor. AKP iktidarı Niğde'nin ve Bor ilçesinin de sorunlarına ne yazık ki duyarlı davranmıyor, halkımız da buna tepki göstererek Niğde'nin sorunlarıyla iktidarın ilgilenmesi istiyor.”
 
 
Editör: TE Bilişim