Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, torba yasa ile araçlarda hurda indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, 635 sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, "Bu kapsamda 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, TIR çekicisi cinsi araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV'nin terkin edilecek üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı" dedi.

Hurdaya ayrılması gereken araçların tümünün sanayiye kazandırılabilmesi için hurda teşvikinde artışın önemine dikkati çeken Yücedağ, geçen yıl da 10 bin liraya kadar olan teşvikin artırılmasının şoför esnafı için memnuniyet verici olduğunu aktardı.

Öte yandan Başkan Yücedağ, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kamyonet ve panelvan tipi araçlarla geçilmesi nedeniyle kesilen cezaların iptal olduğunu söyledi. Yücedağ, "Kanun kapsamında cezalara ilişkin açılan davalara yer olmadığına ilişkin karar verilecek ve yargılama giderleri tarafların üzerine bırakılacak, vekalet ücreti talep edilemeyecek. Tebliğ edilen cezalar ödendiyse bugünden itibaren üç ay içinde başvurulması halinde ödemeyi yapan mükellefe iade edilecek" diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim