CHP Niğde Milletvekili Gürer, “İşsizlik nedeni ile insanlar kendini yakıyor”.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye’de yoksulluğun arttığına dikkat çekti ve hükümeti bu ortamda laf kalabalığı yapmak yerine halkın sorunlarına eğilmesi konusunda uyardı.  İşsizlik nedeniyle insanların artık kendini yaktığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Gidişat iyi değil” dedi.

ZAM ÜSTÜNE ZAM

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında, ekonomideki kötü tabloyu gözler önüne serdi. Yokluk ve yoksulluğun giderek arttığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer,  “Halkımız her gün gelen zamlarla ciddi sorunlar yaşamaktadır. Benzine, mazota zam demek her ürüne zam demektir” diye konuştu.

ÜRETİCİ, ÇİFTÇİ, KÖYLÜ PERİŞAN…

Esnafın dükkan kapattığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “tarım ve hayvancılıkla uğraşan üretici, çiftçi, köylü perişan durumdadır. İthal ürünlerle dolan ülkemde, sanayiciler de sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaktadır”  diye konuştu.

İNSANLAR ARTIK KENDİNİ YAKIYOR

Artan işsizliğin önlenemediğini ve taşeron işçilere verilen sözlerin tutulamadığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Meclis önünde kendini yakan Sıtkı Aydın'dan sonra Balıkesir'de Muhterem Birgül de kendini yakarak işsizliğe tepkilerini dile getirmeleri düşündürücüdür” şeklinde konuştu.

 

İKTİDAR YANDAŞLARI RANTLA PALAZLANIYOR

Ömer Fethi Gürer, “Yoksulluk artarken iktidar yandaşları ranttan beslenerek palazlanmalarını sürdürmektedir. Bu gidiş iyi gidiş değildir. AKP Hükûmeti laf kalabalığıyla gerçekleri örtmek yerine halkın sorunlarına eğilmeli, işçinin, köylünün, çiftçinin, esnafın sorunlarının çözümü için projeler üretmelidir” dedi.



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Avrasya Tüneli’nde geçiş ücretlerine yapılan zammı eleştirdi.  Günlük geçiş ortalamasına ulaşılamadığı için 120 milyon lirayı bulan eksik geçişlerin faturasının vatandaşın cebinden çıktığını belirten Gürer, “Hükümet, halkın yararına değil, rantın yararına çalışıyor” dedi. 

ZAM YAĞMURU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genel kuruldaki konuşmasında zorunlu tüketim ve gıda ürünlerine her gün zam yapıldığını belirterek, İşçi, memur, emekli, çiftçi, esnafın geliri enflasyonun altında kalmış, bu zamlar halkın belini bükmüştür. İşsizliğin zirve yaptığı bu dönemde yoksulluk yaygınlaşmaktadır” dedi.

 

BOĞAZ KÖPRÜSÜ 8 LİRA 75 KURUŞ, AVRASYA TÜNELİ 31 LİRA 50 KURUŞ 

AKP hükümetlerinin “Durmak yok, zamma devam” dediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Asgari ücretle çalışan işçiye 1603 lira reva görülürken, yap-işletle açtığı Avrasya Tüneli geçişini aylık 840 liraya çıkarmayı olağan olarak gösterebilmektedir. 1973 yılında yapılan Boğaz Köprüsü geçişi halen 8 lira 75 kuruş iken, iki yıl önce açılan Avrasya Tüneli taksi geçişi 16,60 liradan 21 liraya, minibüsler de 21.90 liradan 31 lira 50 kuruşa yükseltilmiştir” diye konuştu.

GÜNLÜK GEÇİŞ HEDEFİNE ULAŞILAMADI, EKSİK GEÇİŞİN PARASINI FİRMAYA DEVLET ÖDÜYOR

Ömer Fethi Gürer, Avrasya Tüneli’ne yapan firmaya, ihale sözleşmesi kapsamında günlük ortalama 68 bin 500 araç geçişi garantisinin verildiğini ancak hedefe ulaşılamaması nedeniyle eksik kalan 23 bin 500 araç geçiş parasının devlet tarafından ilgili firmaya ödendiğini kaydetti. 

HÜKÜMETİN CİLASI DÖKÜLDÜ 

Eksik geçiş parası olarak ödenen 120 milyon liranın halkın cebinden çıktığını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu fiyat artışlarıyla, yap-işlet-devretle yapılan tünelin geçiş ücreti, yirmi dört yılsonunda neredeyse yapış fiyatını bulacaktır. Bu anlamda, Hükûmetin cilası dökülmektedir, halkın yararına değil rantın yararına çalışmayı sürdürmektedir” diye konuştu.

Avrasya Tüneli’nde geçiş ücretlerine yapılan zamma ve hedefe ulaşılamadığı için 120 milyon lirayı bulan eksik geçiş bedelinin vatandaşın cebinden çıkacak olmasına tepki gösterdi..

Editör: TE Bilişim