Dünyada teknolojik gelişmelerin  baş döndürücü hızla geliştiği günümüze, Niğde’nin çağın bu  nimetlerinden neden mahrum edildiğine vatandaşlar bir anlam veremiyor.

 

Bor’da Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Duayen Gazeteci İsmet Ünver Niğde halkı adına son on yılı değerlendirdi.  10 yıldır Niğde’de gözle görülür, elle tutulur hiçbir hizmet yapılmadığına dikkat çekti. Ünver, Niğde’nin temel sorunlarından olan başta havaalanı, Ecemiş Suyu Projesi, Niğde bölgesinin en önemli çevre sorunu olan Akkaya Barajı  çözüm beklerken, bu sorunlara her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi.

 

Yurdun dört  yanına gerek kara, gerek hava ve gerekse hızlı tren yollarına yapılan yatırımlarla ulaşım süresi kısalırken, Niğde’nin bu hizmetlerden mahrum bırakıldığını ve kamuoyu adına merak ettiğini kaydeden Ünver, “Şimdi Ak Partili yetkililere soruyorum;  2000-2002 ve son olarak 2010 yılı seçimlerinde en fazla oyu alan Ak Parti, Niğde’ye olan vefa borcunu, hizmetlerden mahrum bırakarak mı ödüyor ?” dedi.

 

Ellere var da Niğde’ye neden yok ?

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Adana ve Antalya bağlantılı hızlı tren projesinde Niğde’nin olmamasına bir anlam veremediğini belirten Ünver, “Niğde, Nevşehir ve Aksaray’ın ortasında kalan bir kent. Böyle olunca hükümet tarafından devre dışı bırakıldığımız ve yok sayıldığımız anlaşılıyor. Bir yıl sonra iki seçim var önümüzde, hatta üç de olabilir. AKP Milletvekilleri bu durumda halktan nasıl oy isteyecekler. Yüzleri az da  olsa kızarmayacak mı? Vatandaşlar bize soruyor, biz de halkın sesi olarak AKP’li Niğde Milletvekillerine ve yetkililerine soruyoruz; Niğde neden Hızlı  Tren Projesi’nde yer almıyor?” diye konuştu.

 

Niğde nasıl çağ atlamış?

 

Niğde halkı hükümetin bu tutumunu  yadırgıyor ve şunları söylüyor: “Niğde çağ atladı, Niğde son dönemlerin altın çağını yaşıyor şeklinde konuşanlar, artık  inandırıcılıklarını yitirdiler. Kapadokya’ya açılan kapı konumundaki Aksaray ve Nevşehir’in babası Niğde, son yıllarda ne hikmetse babalıktan çıkırıldı anlaşılan.  Üniversite ve sanayi şehri Niğde’ye hızlı treni çok gören siyasiler, buna ne diyecekler? Kimsenin Niğde’yi bu hizmetten mahrum etmeye hakkı yok. Şimdi Anadolu tabiri ile ‘boynuz kulağı geçer’ sözü gerçek oldu. Niğde’nin evlatları, aldıkları hizmetlerle, Niğde’yi geride bıraktılar. Ama siyasilerin gözden kaçırdıkları bir şey var. Boynuz kulağı geçer ama, boynuz kırılır, kulak yerinde kalır. 2014 yılında seçimler var, atı alan Üsküdarı çoktan geçti bile. Artık Niğdeli yerel seçimlerde siyasilerin karnesini verecek, bakalım kim kazanacak, kim kaybedecek?”

 *******

20 Şubat 2013 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Niğde'ye yaptığı ziyaret sırasında Borhaber.net editörü Erdal GÜÇER Bakan Yıldırım'a hızlı trenin Niğde'ye gelip gelmeyeceğini sormuştu. AŞAĞIDAKİ VİDEOYU İZLEYİN

Editör: TE Bilişim