Niğde Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil, 01 Temmuz 2016 tarihinden itibaren sigortalı işçi çalıştıran bütün işyerlerinin ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kapsamına gireceğini söyledi.

Bekil, yeni uygulamanın başlayacağı 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren her işyerinin işçi çalıştıran her işyerinin bir İş Güvenliği uzmanı ve bir de İşyeri Hekimi ile sözleşme yapmak zorunda kalacaklarının altını çizdi.

İşçi çalıştıran her işyerinin bir İş Güvenliği uzmanı ve bir de İşyeri Hekimi ile sözleşme yapmamasının tespiti halinde ciddi maddi cezalarla karşı karşıya kalacaklarını belirten Bekil, “Ancak eğer işyeri az tehlikeli işyeri ise ve 10 işçiden az işçi istihdam ediyorsa, İşveren veya İşveren vekilleri Bakanlık tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almak şartı ile İş Güvenliği uzmanı bulundurma mecburiyeti kalmayacaktır” dedi.

Bunun için de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri sertifika programı düzenlendiğine dikkati çeken Niğde Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil, konu ile ilgili yaptığı açıklamasına devamla şunları belirtti:

“Bu programa müracaat edebilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve diploması bulunmak yeterli olacaktır. Sözkonusu program için müracaat tarihleri 6 Haziran 2016 tarihinde başlamış olup 24 Haziran 2016 tarihinde son bulacaktır.

Müracaatlar sinav.anadolu.edu.tr internet adresinden  yapılmaktadır. İşveren veya ileride işyeri açmayı düşünen vatandaşların bu imkanı değerlendirmelerinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Tabiki burada bu sertifikanın sadece az tehlikeli işler için ve 10 işçiden az işçi istihdam eden işyerleri için geçerli olacağını, ayrıca işyeri hekimi ile sözleşme yapmak mecburiyetinde bulunulduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Az tehlikeli ve tehlikeli işyerleri için iş sağlığı uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma mecburiyeti işçi sayı sınırı bulunmaksızın devam etmektedir.  Yine bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşların Mali Müşavirler Odamız’dan telefonla yada bizzat uğrayarak bilgi alabileceklerini ifade etmek isterim.”


 
Editör: TE Bilişim