Tüm Dünyayı ve Ülkemizi de etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle devletin, vatandaşlar için şu ana kadar almış olduğu tüm önlemleri ve bundan sonra alacağı önlemleri sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları birliği Başkanı  Alim YEŞİL “Hiçbir şey insan hayatından önemli değildir” dedi. Başkan YEŞİL 26 oda ve tüm üyelerimizin bu koşullara titizlikle uyduğunu da önemle belirtti.

NESOB Başkanı Alim YEŞİL corona virüs salgını nedeniyle alınan ve alınacak önlemleri desteklediklerini belirterek “Corona virüs sebebiyle iş yapamayan esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü ödemelerinin ülkemizde alınan tedbirler sona erinceye kadar, ertelenmesi için Birlik olarak gerekli girişimleri yaparak başta  üst kuruluşumuz TESK. ve Bakanlıklar nezlinde gerekli yazışmaları yaparak Esnaf ve Sanatkarlarımızın ihtiyaçlarını ilettik” dedi.

HER TÜRLÜ ÖNLEM GEREKLİ”

Yurtdışı giriş - çıkış yasakları, tüm okulların eğitime ara verilmesi, toplu yapılan spor, kültürel ve bunun gibi etkinlikler ile  kahvehane, cafeterya, lokanta, Kuaför vb. işletmelerin iş yerlerindeki faaliyetlerinin durdurulması ve faaliyetlerinin ileri bir tarihe ertelenmesi gibi alınan önlemlerin insanlarımızın sağlığı için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunun altını çizen Başkan Alim YEŞİL, özetle toplu insan sirkülasyonunun olacağı her türlü konuda alınan önlemler lüzum görüldüğünde artarak devam ettirilmesi gerektiğini de savundu. Alim YEŞİL, alınan bu tedbirlerin yanında esnaf ve sanatkardan da işyerlerinin dezenfekte edilmesi konusunda daha titiz davranarak hijyen kurallarına bu zorlu süreçte en üst seviyeye çıkarmalarını istedi.

“ HİZMET VEREN ESNAFLAR”

Bu sıkıntılı süreçte manav, Bakkal, Büfe, Lokantaların servis personelleri bizlerin gurur kaynakları olup evinde kalan ve salgının yayılmasını engelleyen vatandaşlarımıza gerekirse evlerine servis yaparak her türlü fedakarlıktan kaçınmayarak hizmetlerine devam ediyorlar. Bu da  Esnaf odaları birliği olarak bizlere gurur veriyor.

DEVLETİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

Bu süreçte, bu küresel salgın hastalığın ekonomik boyutlarının da büyük olacağını söyleyen Başkan Alim YEŞİL yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarın ödemelerinin ertelenmesi konusunda da girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Başkan YEŞİL alınan ve alınacak her türlü önlem için hükümeti desteklediklerini önemle ifade ederek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Corona virüs sebebiyle iş yapamayan Esnaf ve Sanatkarlarımız için, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, üst kuruluşumuz TESK'e müracaat ederek, tüm sektörleri ekonomik olarak etkileyecek bu küresel krizin etkilerini bir nebze azaltmak için Küçük esnafın taleplerinin yerine getirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması esnaf ve zanaatkarlarımızın mağduriyetinin giderilmesi istenmiştir.

Esnaf ve sanatkarımız için, sosyal güvenlik primleri, vergiler, elektrik, doğalgaz, su, kredi ödemeleri ve bunun gibi her türlü ödemelerimizin, ülkemizde alınan tedbirler sona erinceye kadar, ertelenmesi için gerekli yazışmalar ve girişimlerimiz yapılmıştır.

Niğde Esnafımızın ve üyelerimizin bu süreci sabırla azimle ve anlayışla atlatacağına eminim. Bu bir ulusal sorun olup;  Niğde Esnafımızın bu konuda devletinin yanında olduğunu, sıkıntılı  süreçte devletine inanıp devleti ile aynı adımı atacağına inancım sonsuzdur. Devletimizin de bu konuda gereğini yapacağına olan inancımız tamdır.

EVDE KAL ÇAĞRISINA DESTEK OLALIM
" Sağlık çalışanlarının  verdiği mücadeleyi daha da zorlaştırmamak adına devletimizin koyduğu kurallara uymaya azami dikkat gösterelim. Bu doğrultuda evlerden çıkmayalım, evde kal çağrısına destek olalım. Bu zor günlerde dayanışma ruhu çok önemlidir.Türk toplumunun genetiğinde var olan yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla Şuan en zor süreçleri geçiren evlerine hapis olmuş  65 yaş üstü ve büyüklerimize yardım için elimizden ne geliyorsa lütfen yapalım..

VİRÜSLE MÜCADELEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE MİNNET BORÇLUYUZ.

Evini Ailesini geride bırakarak gece ,gündüz demeden canını dişine takarak İnsanlarımıza yardım eden, onları tedavi eden, Başta Sağlık çalışanları ve Güvenlik güçleri ile Corona virüs ile mücadelede Can siparane çalışan diğer görevliler ve gönüllü vatandaşlarımızı  unutmayan ve Sözlerini şu şekilde sonlandıran

YEŞİL ;

Milletimizin sağlığı ve güvenliği  için dur durak demeden çalışan canları pahasına hizmetlerini devam ettiren sağlık çalışanlarına , Emniyet ve Askeriye mensupları ile görevinin başında olan diğer çalışanlara , Devletimizin yapmış olduğu çağrılara uyarak evinde kalan her türlü tedbiri alan vatandaşlarımıza da   Esnafım ve Yönetim kurulum adına teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim