Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında % 50 hibeli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 8. Etabı uygulanıyor.


İlimiz müteşebbisleri tarafından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılan başvurular sonrası  bakanlık tarafından kabul edilen 21 Tarımsal Tesis Projesiyle ilgili,  yatırımcılarla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. Sözleşme imzaları 1 Ağustosa kadar devam edecek.


  İlimizde 21 projenin tamamının uygulanmasıyla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Niğde Yatırımcısına 6.713.206 lira hibe desteği ödenecek. Yatırımcı öz sermayesi ile birlikte 13.880.047 liralık yatırım gerçekleşecek.


            Konu ile ilgili bir bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; “İlimizde Meyvecilik, Sebzecilik ve Hayvancılık hızla gelişmektedir. Gelişen bu tarımsal yapıya uygun olarak ilimizde tarıma dayalı sanayiininde gelişmesi gerekiyor. Bakanlığımız Çiftçiler tarafında üretilen ürünleri; depolayacak,  işleyecek ve paketleyecek tarımsal tesislere yatırım tutarının yüzde ellisini hibe etmek suretiyle destekliyor.  Ayrıca gerek işlenen tarımsal ürünlerin katma değerlerinin yüksek olması ve gerek se isdihdam oluşturması bakımından tarımsal sanayinin desteklenmesi gerekmektedir” dedi. 


Editör: TE Bilişim