Türk-Çin İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Çin’e giden Niğde heyetinin yatırım gezisi ve temasları Xiamen kentinde devam ediyor. Niğde Valisi Âlim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Karma OSB Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu’ndan oluşan Niğde heyeti Xiamen’de gerçekleştirilen 16.Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarına katılarak burada doğrudan yatırımlarla görüşme fırsatı buldular ve yuvarlak masa toplantılarında Niğde’yi anlattılar.

 

Heyet ayrıca Başbakanlığa bağlı Yatırım ve Destek Ajansımızın sunumuna destek olarak Niğde heyeti fuarda Çinli yatırımcılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdiler. Ayrıca Niğde’yi anlatan konuşmalar yapıldı. Yatırımcılara Niğde’yi anlatan ve yatırım yapmaları için Niğde’ye çağıran heyet, Bor ilçesinde kurulması planlanan Endüstriyel Parka ilişkin de birtakım görüşmelerde bulundular.

 

Yatırım gezisi Çin basınında

Oldukça geniş katılımlı olan ve yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Xiamen’de gerçekleştirilen 16.Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarına Niğde Heyetinin katılımı da Çin basınında yer aldı. Fuarın ardından dünyanın dört bir yanından katılımcılarla birlikte çektirilen hatıra resmide Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da yer aldı.

 

Niğde heyetinin bire bir görüşme gerçekleştirdiği kişilerden biri de Fu Jian Eyalet Valisiydi. 60 milyon nüfuslu Fu Jian Eyaletinin Valisi ile görüşen Niğde Heyeti valiye Niğde’yi anlattılar. Ayrıca fuarda resmi protokolde yer aldıkları görüldü. Hong Kong’un ardından Xiamen programını da tamamlayan Niğde heyeti, Shangay ile Çin’in başkenti Beijing (Pekin)’de bir dizi temaslarda bulunacak. 13 Eylül’e kadar Çin’de olacak.


Editör: TE Bilişim