Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, modern bir hayvan pazarın yapımını sağladıktan sonra alıcı ve satıcı sayısında artma olduğunu belirterek pazarın kapasitesinin yüzde 50 arttırılacağını söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Hayvan Pazarında Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen koç dağıtım programına katılarak tarım ve hayvancılığın Niğde ekonomisi için önemine dikkat çekti.


Niğde'mizde tarıma daha fazla destek vermek gerekiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Tarıma destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisimize, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize teşekkür ediyorum. Niğde hayat şartlarının zor olduğu bir il. Niğde'mizin kazanmanın zor harcamanın da kolay olduğu bir şehir olduğunu biliyoruz. Tarımda Niğde'mizde ciddi bir nüfusumuz istihdam ediliyor. Türkiye ile ters orantılı bir durum var Niğde'mizde, şehirleşme oranı yüzde kırk, köy ve kasaba noktasında da yüzde atmış civarındayız. Bu durum da tarımda Niğde'nin ekonomisinin ciddi bir yeri olduğunu gösteriyor.  Bu bakımdan tarıma bu gün ki halinden daha fazla destek vermek gerekiyor" dedi.


Hayvancılığa verilen desteklerin artırılarak devam ettirilmesi gerekir


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hayvancılığa daha çok destek verilmesi gerekiyor. Yer altından zor şartlarda zor imkanlarda su çekerek tarım yapmaya çalışılıyor. Bunun da belli bir maliyeti var. Türkiye açısından Niğde'yi ele alırsak tarımda elde ettiğimiz ürünler, gerek elmacılık, gerek patates, gerek diğer ürünlerde maliyeti bir hayli yükseklere çekiyor. Bundan dolayı hayvancılığa Niğde'mizde daha çok destek vermek gerektiğini düşünüyorum. Hayvancılığın Niğde'mizde gelişmesi için de şartların uygun olduğunu düşünüyorum. Hayvancılığa verilen desteklerin artırılarak devam ettirilmesi gerekir. Niğde'mizde hayvancılık önemli. Hayvancılığı daha çok geliştirmek, daha çok yaygın hale getirmek gerekir" şeklinde konuştu.

Hayvan Pazarının kapasitesini yüzde elli oranında artıracağız


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak Hayvan Pazarını yaparak hizmete açtık. Hizmete açtıktan sonra bu pazarımızda alıcı ve satıcı arttı. Şu anda hayvan pazarımız küçük geliyor. Hayvan Pazarımızın kapasitesini üç ay sonra yüzde 50 daha artırmak için bir projemiz var. Genişletme çalışmalarımız tamamlandığında hayvan pazarımızı artan talep nedeniyle daha geniş bir hale getireceğiz" dedi.


 
Editör: TE Bilişim